Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Francesc Mauri al plató de TV3

L'avís de Francesc Mauri sobre el temps del cap de setmana: canvi important

El meteoròleg de TV3 ja ha fet la seva aposta

L'inici d'aquest estiu està sent d'allò més inusual. El mes de juny ha arribat amb grans ruixats que han ajudat a omplir els embassaments i combatre una mica la sequera.

Les reserves d'aigua han pujat fins al 29% i sembla que podrem estar una mica més tranquils amb això, però l'estiu és molt llarg i encara no sabem com ens sorprendrà el temps.

Els meteoròlegs estan utilitzant tota mena de tecnologies per intentar preveure el què passarà durant aquestes setmanes i altres prefereixen utilitzar mètodes més rudimentaris, com seria el cas de Jorge Rey i la seva predicció del temps amb el comportament de les formigues. Sigui com sigui, ningú està segur del que està per venir, però tots fan les seves apostes.

«Farà calor de ple estiu»

Francesc Mauri és un dels meteoròlegs de TV3, juntament amb Tomàs Molina, és l'home del temps més popular i els catalans adoren veure'l al 'Telenotícies' en cada una de les seves intervencions.

Ahir Mauri va passar per Catalunya Ràdioper a portar-nos l'actualitat meteorològica. Després de diverses tempestes al territori, les temperatures finalment pujaran. Podrem dir, llavors, que per fi arriba el temps d'estiu.

Hi haurà poques precipitacions, només pel dissabte a la tarda a prop del Pirineu, a Vielha, i és probable que diumenge a la tarda hi hagi també algun ruixat aïllat en aquella zona.

A Aragó hi ha previsió de tempestes entre la nit de dissabte i diumenge i durant la matinada de diumenge al  Pla de Lleida i zones pròximes. 

Pel que fa a la temperatura, Mauri avisa que serà ben alta durant el cap de setmana. Al dissabte s'intercalaran estones de sol i núvols, però, en canvi, el diumenge és probable que predomini la nuvolositat.

Què passarà la nit de Sant Joan?

Sant Joan ja està a tocar i tothom es pregunta el mateix:  es podrà celebrar o haurem d'estar tancats a casa?  Francesc Mauri confirma que la setmana que ve ens portarà una previsió més acurada, però de moment sembla que serà un dia de molta calor, més del que tocaria en aquesta època de l'any.