Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Al fons una oficina d'Hisenda, amb un home amb una lupa, i al cercle, una declaració de la renda

L'avís que té Hisenda per a tu si encara no has presentat la Renda: aquest dimecres

L'Agència Tributària avisa tots els contribuents que han de regularitzar la situació fiscal

La Campanya de la declaració de la Renda 2023/24 és a prop d'arribar al final. Els contribuents tenen fins a l'1 de juliol per rendir comptes amb Hisenda i complir les obligacions fiscals corresponents. Moltes persones ja hauran regularitzat la seva situació, però n'hi ha d'altres que encara no ho han fet.

La possibilitat de fer aquest tràmit està disponible des del 3 d'abril passat i, en aquell moment, la Renda només es podia presentar per Internet. A partir del 7 de maig, l'Agència Tributària ha habilitat l'opció de fer la declaració per telèfon i oferir assistència personalitzada als ciutadans. No obstant això, pròximament es posarà en marxa una nova modalitat.

I és que, a partir del 3 de juny, els contribuents que ho desitgin podran fer la Renda a les oficines d'Hisenda. Tot i això, és obligatori demanar cita, i aquesta opció estarà disponible des del dimecres 29 de maig.

Com demanar cita per confeccionar la Renda de manera presencial?

Hi ha diferents possibilitats per demanar cita. Podeu fer-ho a la pàgina web de l'Agència Tributària accedint amb Cl@ve, DNI electrònic o número de referència d'una declaració anterior, o a través de l'aplicació oficial. Una altra opció és trucar per telèfon al 901 12 12 24 o 91 535 73 26, però només ho pots fer de dilluns a divendres de 9:00 ha 19:00 h.

Novetats de la Campanya de la Renda 2023/24

La novetat principal d'aquesta campanya és el pla especial d'assistència a persones més grans de 65 anys en petits municipis. Els residents de més de 550 localitats de les 46 províncies del règim comú -Navarra i el País Basc no hi entren- poden confeccionar la Renda sense fer grans desplaçaments.

Així mateix, els autònoms són els protagonistes d'una altra modificació. Fins a l'exercici anterior, només havien de presentar la renda els treballadors per compte propi amb ingressos superiors als 1.000 euros anuals. Ara ningú no queda exempt i tots hauran de fer la declaració independentment de si tenen guanys o pèrdues.

Imatge de fons d'unes persones a una oficina d'Hisenda i una altra en primer pla d'un home amb ulleres mirant un mòbil sorprès
Els ciutadans podran confeccionar la Renda a les oficines a partir del 3 de juny | Prostock-studio, Europa Press

Projecció de declaracions

L'Agència Tributària preveu unes 23.281.000 declaracions aquesta campanya, un 1,2% més que fa un any. L'erari públic creu que un 63% del total sortiran a tornar, amb una quantitat d'11.650 milions d'euros. També estima ingressar uns 18.908 milions d'euros amb les Rendes que surtin a pagar.

El darrer informe facilitat per Hisenda, del dia 7 de maig, va assenyalar que més de 8 milions de contribuents ja havien confeccionat la Renda. Aquestes dades només van englobar les declaracions fetes per Internet, així que ara la xifra haurà augmentat de manera exponencial.