Els fraus i les estafes bancàries estan en augment. I els ciberdelinqüents fan servir estratègies cada cop més sofisticades per enganyar els clients d'entitats com Banc Sabadell.
A través de trucades i missatges de text que simulen provenir del mateix banc, els estafadors busquen guanyar la confiança de les víctimes. I així extreuen informació sensible o fins i tot aconseguir transaccions financeres fraudulentes. Conèixer aquests mètodes i com protegir-se és clau per no caure a la trampa.
Banc Sabadell alerta d'estafes comunes: així aconsegueixen enganyar-te
És comú rebre trucades o missatges que aparenten ser d'organismes oficials o empreses reconegudes, incloent-hi el Banc Sabadell. Els delinqüents poden fer servir tàctiques de “suplantació” perquè el número des d'on truquen sembli legítim. Fins i tot fent aparèixer el nom del banc.
Sovint, aquests missatges i trucades suggereixen urgència, com un suposat frau al compte, per pressionar la persona a donar informació sensible.
Encara que puguin tenir algunes de les teves dades personals —possiblement obtingudes a internet— és essencial desconfiar. Banc Sabadell, en cas de sospitar alguna activitat estranya al teu compte, et podria contactar. Però mai et demanarà iniciar o confirmar transaccions com a mesura de seguretat.
Consells del Banc Sabadell per evitar fraus
Banc Sabadell ha emès una sèrie de recomanacions per protegir els clients d'aquesta mena d'estafes. El més important és que mai comparteixis informació personal ni bancària per SMS, trucades o enllaços inclosos en correus. Banc Sabadell no sol·licitarà dades sensibles per aquestes vies.
No transfereixis fons a comptes segurs. Aquesta és una tàctica comuna per fer creure la víctima que està protegint els seus diners quan, en realitat, els està enviant als estafadors.
Desconfia de missatges d'urgència. La pressa és un dels aliats més grans dels delinqüents. Missatges amb errors d'ortografia o enllaços sospitosos són indicadors clars d'un intent de frau.
Comptar amb antivirus i antimalware actualitzats als teus dispositius i fer escanejats freqüents pot ajudar-te a evitar atacs.
Què fer si reps una trucada sospitosa?
Si reps una trucada on et demanen informació confidencial o et demanen fer una transacció, la recomanació és penjar immediatament. No tornis la trucada a aquest número i contacta amb el Banc Sabadell a través dels seus canals oficials.
A més, accedir als serveis només des del web oficial del banc o la seva aplicació baixada d'un market autoritzat redueix el risc de caure en llocs falsos.