Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'uns jubilats asseguts a un banc mirant la ciutat i el port d'Alacant

Avís als jubilats: les dades que cal enviar ja a l'Imserso per poder viatjar el 2024

Està previst que durant els pròxims dies facin arribar una carta als jubilats

A mesura que transcorren els dies es van coneixent més detalls sobre els viatges de l'Imserso de la temporada 2023-2024. Aquells jubilats que tinguin previst beneficiar-se dels avantatges del programa han d'estar al corrent de totes les novetats.

La campanya de la temporada 2023-2024 disposarà de quasi 900.000 places. Es distribuiran entre els viatges de costa peninsular, insular i turisme escapada. Per optar a alguna de les destinacions ofertes caldrà que aportin una sèrie de dades. Al llarg de les pròximes jornades, sobretot al començament d'octubre, es preveu que comencin a enviar les cartes als interessats.

Ho faran amb més retard del que pensava inicialment a causa del recurs presentat per tres operadors turístics contra l'adjudicació de tots els lots al grup mallorquí Ávoris. En molt poc temps la Justícia va rebutjar les al·legacions, per la qual cosa el procés continuarà el curs normal. Això sí, ho farà més tard del que solia ser habitual. Hi havia molts jubilats pendents d'aquesta resolució, ja que en depenen les seves futures vacances.

Després que els tribunals desestimin els recursos presentats, l'Imserso concentra els seus esforços a agilitzar els terminis. Volen que tot «estigui llest» com més aviat millor.

Imatge de fons d´un lloguer de vacances amb una maleta i una imatge superposada d´una persona amb molts bitllets d´euro a la mà
Els viatges de l'Imserso permeten a la gent gran fer turisme a un preu assequible. | Getty Images

És cert que el període per donar-se d'alta en aquests programes de vacances va finalitzar el 25 de juliol passat. Durant aquest mes, els sol·licitants van anar rebent als seus domicilis les comunicacions de renovació, però ara estan esperant que els enviïn les cartes d'acreditació.

Hauran d'esperar encara uns quants dies perquè aquesta remesa «encara no s'ha iniciat», aclareixen. Finalment, els viatges de l'Imserso començarà durant l'últim trimestre de 2023, amb un retard d'unes setmanes. 

Preocupació al sector turístic

Els recursos presentats al seu dia per Soltour, Mundiplan i Nautalia van generar molta incertesa al sector. Hi havia certa preocupació davant d'una possible demora en aquests viatges. Cal recordar que molts negocis i professionals viuen pendents dels plans de l'Imserso.

Es va contemplar la possibilitat que el retard fos més gran, de dos o tres mesos. Això forçaria més d'una companyia a abaixar la persiana durant la temporada baixa. Tanmateix, la ràpida resolució del conflicte va permetre que no s'haguessin de suportar tardances excessives. Per tant, els establiments hotelers interessats van poder inscriure's al programa de vacances amb normalitat.

Muntatge de dos avis en un aeroport i una rodona amb un avió
Durant els pròxims dies enviaran una carta als pensionistes per formalitzar el viatge. | Getty Images

Tota la informació que han d'aportar els jubilats

Els jubilats que estiguin donats d'alta i hagin pres part als viatges de l'Imserso amb anterioritat ja hauran rebut una notificació. A l'estiu, se'ls va fer arribar la carta de renovació per saber si tenien previst repetir.

A més de confirmar les seves intencions de tornar a participar en el programa, també han d'aprofitar per fer canvis en les seves dades. És l'oportunitat per modificar l'adreça, la informació de contacte o el tipus de viatge, publica Infobae.

Un altre cas ben diferent és el que passarà amb aquells que no es trobin a la base de dades de l'Imserso. També amb aquells que no apareguin inscrits al seu registre. Està previst que «pròximament» arribin a les seves bústies les cartes d'acreditació.

Per mitjà d'aquest document es podrà efectuar la reserva en algun dels viatges oferts. Abans d'enviar de tornada el formulari caldrà que cobreixin unes quantes dades, per exemple: la modalitat escollida, el dia que acudiran a l'agència de viatges i el número clau. Per mitjà d'aquesta referència podran tramitar la reserva. Les variacions de dades també es poden fer a través de la seu electrònica de l'Imserso i escanejant el codi QR de la comunicació.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!