L'avís de Margarita del Val: «Si passa, col·lapsarem tots»

La viròloga del CSIC alerta de l'extrema situació que viu l'Índia i assegura que podríem quedar-nos sense vacunes si col·lapsen

La viròloga Margarita del Val va ser entrevistada el passat dijous, 29 d'abril, a ràdio 'Onda Vasca-Grupo Noticias', i va afirmar que el 100% de la població mundial s'infectarà de Covid-19 i, per tant, aconsella que tothom es vacuni.

A més, ha volgut parlar sobre l'alarmant situació sanitària que es viu a l'Índia, on una nova variant altament contagiosa i mortal està causant estralls des de fa diverses setmanes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Si Índia col·lapsa, col·lapsem tots»

L'experta del CSIC ha volgut aclarir tots els dubtes sobre la nova variant de l'Índia. Del Val assegura que la situació que es viu a l'Índia no és culpa de la variant, sinó de l'excessiva confiança davant el virus i, especialment, per la falta de mesures concretes per aturar-lo.Per si no n'hi hagués prou, l'experta del CSIC adverteix sobre la perillositat de l'avanç de la pandèmia a l'Índia, ja que és el país on es produeixen més vacunes i medicines. «Si Índia col·lapsa, col·lapsem tots», ha sentenciat Margarita del Val.

Sobre les vacunes disponibles a Europa

D'altra banda, Margarita del Val afirma que les quatre vacunes disponibles a Europa són les millors perquè s'estan analitzant els seus efectes en milions de persones. Això és així perquè s'està vacunant amb les mateixes vacunes a tot Europa. «Mai s'havia posat tant la lupa sobre una vacuna. Tenen deu vegades menys efectes secundaris que la majoria de medicaments», explica la coneguda viròloga.

Del Val veu amb bons ulls que els espanyols menors de 60 anys que han rebut la primera dosi d'AstraZeneca, també siguin vacunats amb una segona dosi de la mateixa vacuna. Per contra, no veu bé decidir sobre aquest assumpte seguint l'assaig que realitza l'Institut Carlos III, ja que considera que aquest no és molt representatiu. La viròloga exposa que l'estudi més fiable és el que reflecteix que AstraZeneca és 100% segura, després d'haver analitzat els efectes de milions de persones vacunades amb la dosi completa a Europa.

Missatge de tranquil·litat 

Finalment, l'experta ha enviat un missatge de tranquil·litat als menors de 60 anys que no saben quan podran ser vacunats amb la segona dosi. Margarita del Val assegura que amb una dosi ja tenen immunitat per resistir a un teòric contagi sense patir gairebé símptomes o amb símptomes lleugers.

«No necessiten més. La segona dosi la necessiten els seus avis perquè el risc es multiplica per 10 quan passes dels 70 anys. Els menors de 60 que han rebut aquesta vacuna han de pensar que són molt afortunats i que porten un abric que els protegeix del fred de l'Everest, encara que ells només estan en un hivern basc», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari