Dades Covid a Catalunya: Continua l'estancament, tot i un lleuger augment de la pressió hospitalària

Baixen tímidament l'Rt i el risc de rebrot. No es registra cap ingressat nou a les UCI, però el total d'ingressats augmenta en 35 persones més

Comença una nova setmana i ho fem amb les dades actualitzades de la Covid-19 a Catalunya. Segons l'última actualització del Departament de Salut de la Generalitat, les dades continuen mantenint la tendència estabilitzadora dels últims dies. Darrerament, l'Rt i el risc de rebrot es troben pràcticament estancats. Fa dies que la velocitat de propagació es mou pels voltants de l'1, mentre que el risc de rebrot no acaba de baixar dels 200 i escaig i aquesta tendència es manté avui dilluns, dia 3 de maig. Pel que fa a la pressió hospitalària, avui podem celebrar que no hi ha cap persona nova ingressada en les UCI, tot i que en general s'han hagut d'ingressar un total de 35 persones en les darreres 24 hores.

Tímid descens de l'Rt i del risc de rebrot

Dos dels principals indicadors que marquen, de retruc, algunes de les mesures restrictives decretades per les administracions són l'Rt i el risc de rebrot. Pel que fa al primer, també conegut com a velocitat de propagació, se situa a l'1,01. Això representa un descens del 0,02 respecte a les dades anunciades ahir diumenge. El mateix passa amb el risc de rebrot, que pateix un descens de 9 punts respecte a ahir i se situa a 275 punts, segons les dades publicades diumenge pel Departament de Salut de la Generalitat.

Petit augment de la pressió hospitalària

En la darrera setmana hem vist diverses dades i indicadors que, d'un dia per l'altre, viu petites baixades i pujades, mantenint-se estable a la pràctica. El mateix passa amb la pressió hospitalària. I és que, per exemple, a les UCI dels hospitals catalans ara mateix hi trobem un total de 479 persones, les mateixes que fa 24 hores. Sí que hi ha hagut canvis en els ingressats als centres mèdics de Catalunya, que han augmentat 35 respecte al balanç d'ahir, fent que actualment hi hagi 1.625 persones ingressades als hospitals catalans.

Finalment, pel que fa a les morts relacionades amb el coronavirus, en les últimes hores se n'ha informat de 6 noves morts. Això fa que el total de persones que han perdut la vida a Catalunya des de l'inici de la pandèmia del coronavirus sigui de 21.901. En paral·lel, la incidència a 14 dies també baixa i passa de 277,07 a 274,16. S'han declarat 1.315 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 604.722. El 6,25% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.


Comentaris

envia el comentari