Una professional sanitària administra una de les primeres dosis de la vacuna de Janssen a Catalunya

Llencen unes 100 vacunes a Espanya per un error ridícul

El professional sanitari creu oportú preparar les dosis amb antelació per a 4.000 persones, però 100 persones decideixen no vacunar-se

Gairebé 100 vacunes han estat desaprofitades al Palau d'Esports de Gijón, a Astúries, per un greu error de càlcul. Aquest passat divendres, 30 d'abril, més de 4.000 persones van ser citades per vacunar-se i, per guanyar temps, els sanitaris van decidir preparar les injeccions. Quin va ser el problema? Que algunes de les persones citades al pavelló de Gijón no s'hi van presentar, de manera que s'han perdut unes 100 dosis.

Telecinco ha avançat la notícia i, segons s'informa, les dosis han estat destruïdes perquè perden la seva eficàcia. Des de la Conselleria de Salut d'Astúries, s'assegura que es tracta d'un cas «aïllat» i que tot va passar a última hora del dia quan ja no hi havia marge per trucar a més gent. Però les explicacions no han estat suficients, ja que professional sanitari i ciutadans han volgut denunciar-ho. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Un error de càlcul

Segons han explicat els sanitaris, les vacunes han estat llançades per un error de càlcul, ja que es va decidir preparar les dosis per guanyar temps i poder vacunar amb ritme a les 4.000 persones citades a Gijón. Tot i això, la jugada no els va sortir bé i, a última hora de divendres, es van haver de llençar a les escombraries totes les dosis sobrants perquè 100 persones van decidir no presentar-se. Ara bé, des d'Astúries insisteixen que és un fet aïllat.

Astúries notifica una nova jornada sense morts

La Conselleria de Salut del Principat d'Astúries notifica que s'ha tancat una altra jornada sense morts, encara que s'han detectat 80 nous casos de coronavirus. Segons ha informat Salut, aquest dissabte, el Servei de Salut del Principat d'Astúries ha realitzat 2.047 proves, de manera que la taxa de positius se situa en el 5,03%.

Paral·lelament, pel que fa a la situació als hospitals, aquest dissabte s'han produït nou ingressos a planta i un a UCI, i s'han registrat tres altes hospitalàries. Actualment, hi ha 143 pacients hospitalitzats amb confirmació o sospita de Covid-19 i altres 53 persones romanen en unitats de cures intensives.

Finalment, cal destacar que l'ocupació total per casos de coronavirus en els hospitals de la regió d'Astúries arriba al 5,63%. Les dades de l'UCI també preocupen, ja que s'arriba al 16,26% de la seva capacitat. A més, cal destacar que actualment no hi ha pacients ingressats als centres destinats a l'atenció per a persones amb coronavirus, que compten amb 120 llits habilitats.