Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un home gran amb gest de celebració i d'altres imatges de diversos bitllets i una oficina de Muface

L'avís de MUFACE sobre la jubilació complementària el 2024

Descobreix tots els detalls d'aquesta pensió de jubilació complementària per als beneficiaris de MUFACE

En els darrers dies, la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) ha llançat un avís de pes per als seus beneficiaris. Cal recordar que MUFACE atorga una elevada quantitat de prestacions i ajuts als seus funcionaris, sigui de tipus social o sanitària.

Per exemple, les prestacions del Fons Especial només poden ser atorgades a les persones que tinguin un dret sobre la base de la cotització mantinguda fins al moment del fet causant. I dins d'algunes de les mutualitats preexistents que es van englobar al seu dia a MUFACE.

Avui ens centrem en una de les de més pes, i no és altra que la pensió de jubilació. Ens referim a una prestació complementària a la de classes passives o del règim general. I pren nota perquè només es podrà atorgar si aquesta persona està immersa en alguna mutualitat integrada que reconegui aquesta prestació i que pagui la cotització cada mes.

Missatge de MUFACE sobre la pensió de jubilació complementària: pren nota

Cal assenyalar que la prestació en qüestió és imprescriptible. Si bé els drets econòmics només es poden retrotreure des dels tres mesos als cinc anys, això sí, segons cada mutualitat.

Per demanar-la, cal acudir a una de les oficines de MUFACE. També es pot anar a algun registre inclòs a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques.

Si ens referim a la quantitat a cobrar en aquest tipus de pensió, cada mutualitat fixa un tipus diferent de percentatge que es marca als respectius reglaments. Cal suposar que les pensions donades pel Fons Especial les consideren pensions públiques.

Així, s'apliquen els límits legalment fixats per a l'assenyalament inicial i la revaloració posterior. I tot està d'acord, segons el límit fixat a la Llei de pressupostos generals de l'Estat de cada any natural.

Per part seva, la Seguretat Social ha confirmat que la pensió mínima per al personal laboral de l'Estat pertanyent a les Classes Passives i a MUFACE s'incrementava el 6,9% el 2024. Així queden els imports de les pensions de jubilació mínimes.

Pensió de jubilació mínima el 2024 als adscrits a Muface

TIPUS DE PENSIÓQUANTIA 
Amb cònjuge a càrrec14.466, 20 euros (1.033,3 mensuals)
Sense cònjuge11.552,80 euros (852,2 euros mensuals)
Amb cònjuge no a càrrec10.966,20 euros (783,3 euros mensuals)

Mentrestant, la pensió màxima queda marcada als 3.175,04 euros al mes, o el que és igual, 44.450,56 euros a l'any.