Imatge de fons d?un home amb una llibreta i un ordinador portàtil al davant, una altra imatge del logo d?Hisenda i una última d?una mà amb diversos bitllets d?euros

L'avís de l'OCU als contribuents que no han rebut la devolució de la Renda

El termini màxim d'Hisenda per a la devolució va finalitzar el 31 de desembre de 2023, però tingues per segur que els teus diners arribaran, assegura l'OCU

De manera recent, l'OCU ha compartit un article donant consells sobre què han de fer els contribuents que encara no han rebut la devolució de la declaració de la Renda per part d'Hisenda.

Actualment, una de les principals preocupacions és la inestabilitat econòmica que es viu al país, amb les fortes pujades dels preus en béns i aliments de primera necessitat. Per això, són moltes les persones que necessiten aquests diners.

L'OCU avisa: les bonificacions que has de rebre si Hisenda encara no t'ho ha tornat

Des de l'OCU expliquen al seu article que "l'Agència Tributària havia realitzat, el 29 de desembre de l'any passat, el 97,5% de les devolucions corresponents a la Campanya de la Renda 2022".

És a dir, més de 14,5 milions de declarants "ja han rebut la seva devolució de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF)". Però també donen un consell als que són "del 2,5% restant".

L'OCU avisa que, si et va sortir "a tornar, però encara no has vist els teus diners, no només t'ho hauran d'abonar, sinó que hauran de pagar interessos de demora: siguin molt o pocs, són els teus diners, i et correspon rebre'ls".

Aquests interessos els inclourà Hisenda al pagament

L'Agència Tributària compta amb 6 mesos per a tramitar les devolucions des del dia del final de la campanya. Per això, si no heu rebut els diners abans del 31 de desembre de 2023, hi ha el dret a exigir-li a Hisenda la devolució amb interessos de demora.

Segons l'OCU, no cal ni tan sols reclamar aquests interessos. Per contra, des d'Hisenda haurien d'incloure'ls de manera directa al pagament. El 2024, per la seva banda, aquest interès és del 4,0625%.

En altres paraules, si encara no has rebut la teva devolució de la declaració de la Renda de l'any passat, l'OCU recorda que els diners els rebràs, amb interessos inclosos. És a dir, tu no t'has de preocupar per reclamar a l'Agència Tributària.