Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´una persona menjant un plat amb diversos aliments, a més d´una imatge del doctor Xand van Tulleken i una altra d´una dona amb gest sorprès

La dieta amb què un expert de Harvard aconsegueix aprimar-se i presumir de bona salut

Explica la seva experiència amb una pràctica força inusual, però que li ha resultat molt efectiva i ha aconseguit bons resultats

Des de la popular dieta keto fins al dejuni intermitent, cada expert defensa el seu enfocament com el camí cap a la pèrdua de pes. Enmig d'aquest embull d'opcions, el doctor Xand Van Tulleken, metge format a Harvard i Oxford, proposa una estratègia singular que ha demostrat ser efectiva per a ell i per a molts altres.

La Dieta Definitiva inclou la sorprenent pràctica de menjar només una vegada al dia. Segons ell, aquest mètode no només ajuda a perdre pes, sinó que també permet gaudir d'una varietat d'aliments per satisfer la gana.

No a l'excés d'aliments processats

Alguns experts adverteixen que la restricció extrema de calories en menjar una sola vegada al dia pot tenir riscos per a la salut. Incloent fatiga, desmais, ansietat i manca de concentració. De fet, a llarg termini s'assenyalen problemes com ara gastritis, anèmia i deficiències de nutrients essencials com el calci.

Van Tulleken, per part seva, emfatitza que aquesta dieta no s'ha de convertir en una excusa per consumir aliments processats i sucres en excés, ja que això seria perjudicial per al cos.

Pèrdua d'entre cinc i sis quilos per setmana

El metge descriu la seva pròpia experiència amb la Dieta Definitiva, on consumia 800 calories diàries en un únic sopar compost per aliments deliciosos i nutritius. Destaca la importància de mantenir la dieta equilibrada i rica en nutrients, fins i tot quan es menja només una vegada al dia.

A partir de la seva experiència, explica que aquesta pràctica pot conduir a una pèrdua de pes significativa entre cinc i sis quilos per setmana. Sense necessitat de comptar calories o recórrer a suplements.

Combinar el dejuni amb dos àpats diaris

Tot i que la Dieta Definitiva d'un àpat al dia té beneficis confirmats per estudis mèdics que suggereixen que el dejuni és una forma segura i eficaç de perdre pes, també presenta desafiaments i possibles contraindicacions. Entre els beneficis s'hi inclou la reducció significativa de la glucosa, el colesterol i el pes.

Tot i això, Van Tulleken assenyala que el dejuni pot ser un xoc per al sistema i pot provocar debilitat inicial, encara que argumenta que és difícil guanyar pes seguint aquest enfocament. Així que recomana fer el dejuni només durant dues setmanes i després canviar a dos àpats diaris per evitar possibles efectes adversos a llarg termini.