Pluges

Nova tarda de pluges a Catalunya: aquest dijous cauran ruixats en 11 comarques

S'esperen xàfecs a la zona oest del territori català a partir de migdia

Comencem aquest dijous, vint-i-quatre de novembre amb un cel mig ennuvolat per núvols alts i mitjans que circularan en direcció al mar i que seran més abundants a partir de migdia. Al llarg de la tarda, la nuvolositat serà més abundant i compacta a les comarques de Ponent i quedaran algunes clarianes a la costa de Barcelona i Girona. A la zona del delta de l'Ebre també s'anirà tancant el cel tot i que no s'esperen precipitacions. 

Fins al migdia és possible algun ruixat local a punts del Vallès i de la Costa Central i sud de la Costa Brava. Però no serà fins passat el migdia que les precipitacions es generalitzaran a la zona oest del territori català.

Avís per pluges a onze comarques catalanes

Per aquesta tarda hi ha onze comarques en alerta per precipitacions. Es preveu que la intensitat sigui feble o localment moderada i les quantitats de pluja seran poc minses. Les comarques on podria ploure aquesta tarda són: la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà, el Solsonès, la Noguera  i el Segrià

Imatge de la previsió per aquest dimecres vint-i-quatre de novembre
Imatge de la previsió per aquest dimecres vint-i-quatre de novembre | Meteocat

La cota de neu pujarà dels 1800 metres als 2300. Pel que fan les temperatures, la mínima es mantindrà en gairebé tot el territori i la màxima baixarà un parell o tres de graus en gran part del territori. En alguns punts pot caure moderadament aquesta màxima. 

Es redueixen les fortes ventades a tot el territori català

La visibilitat en general serà bona, si bé és veritat que a partir de migdia podria ser regular o fins i tot dolenta en zones de muntanya com al Pirineu i Prepirineu. Després d'unes jornades on el vent a bufat de valent, es redueix en gran manera les ventades i a l'interior tindrem un vent fluix i de direcció variable en general durant tot el matí.

Després de dinar s'imposarà el vent de component sud i oest i les ratxes podrien arribar a ser moderades a la Costa Brava, tot i que no existeix cap alerta de perill. A tot el litoral dominarà el vent fluix al final del dia.