Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Motos aparcades al carrer

La policia avisa: poden multar-te per no fer servir la moto o deixar-la aparcada

Si tens la moto aparcada o no la fas servir, has de mantenir-la igualment

Tenir una moto és molt similar a tenir un cotxe. Quan comencem a veure que no la fem servir tant com ens agradaria, és molt normal deixar-la aparcada i oblidar-nos-en, però no pensem a vendre-la.

Tot i que desfer-nos-en és la millor solució si no l'utilitzem, no tothom opta per seguir aquest consell. En aquest sentit, cal tenir en compte que hi pot haver problemes per deixar-la sense funcionar molt de temps. El pitjor que pot passar, en aquest cas, és que la moto s'acabi fent malbé. A més, si això passa, la policia pot estar al corrent i ens pot multar depenent de què li passi. Per això, és imprescindible conèixer quins elements cal revisar.

Aquests són els elements de la teva moto que podrien veure's afectats

Quan la moto està aparcada sense funcionar massa temps, hi ha alguns elements que es poden veure afectats. A més dels problemes que implica haver de portar-la al taller, també podem rebre multes greus per part de la policia.

1. Bateria

En primer lloc, la bateria pot ser un dels elements que falli primer quan la moto està massa temps sense funcionar. Per això, si saps que no la faràs servir, és recomanable desconnectar-la. Tot i això, acaba patint igualment.

Si deixa de funcionar completament, caldrà comprar-ne una de nova, fet que suposa un cost d'entre 40 € i 60 €. Si prefereixes mantenir-la sempre carregada, pots aconseguir un mantenidor de bateria per uns 50 €.

2. Cadena

Si la moto no es mou, tot podria apuntar que la cadena, el pinyó i la corona no haurien de veure's afectats. Tanmateix, molta gent no sap que, amb el pas del temps, la cadena es pot rovellar, sobretot, si no està ben greixada. D'altra banda, cal girar la roda de tant en tant perquè no es bloquegi. En cas que la cadena s'oxidi i s'hagi de canviar, la reparació pot costar uns 150 €.

El nou concessionari de motos a Tarragona, en imatges!
Una avaria greu podria costar-te fins a 400 €. | Àngel

3. Pneumàtics

Per descomptat, els pneumàtics també tenen data de caducitat. De fet, amb el pas del temps, poden acabar perdent-ne les propietats, fins i tot si no s'utilitzen. Encara que no ho vegem, els pneumàtics van perdent agafada, cosa que multiplica les possibilitats de patir un accident. A més, es deformen pel pes de la moto. En aquest sentit, si cal canviar-los, la reparació pot costar aproximadament 250 €.

4. Dipòsit de gasolina

Si has deixat la moto aparcada amb el dipòsit de benzina mig buit, aquest pot acabar rovellant-se. D'altra banda, el carburant es fa malbé a mesura que avança el temps, per la qual cosa caldrà buidar el dipòsit i netejar-lo omplint-lo amb més benzina.

En cas que, per manca d'ús, aparegui una avaria, arreglar-la podria pujar fins als 400 €, segons què li passi. A més, no fer-ho pot implicar que la moto comenci a ser perillosa a la carretera.

5. Líquids

Els líquids, quan passa el temps, també perden facultats. En conseqüència, poden aparèixer diferents avaries. Per exemple, el líquid de frens cal canviar-lo cada dos anys i pot costar uns 60 €. A més, el líquid anticongelant sempre ha de ser present al circuit de refrigeració. En cas contrari, poden aparèixer problemes per manca d'ús, com ara fuites als maneguets o problemes a la bomba d'aigua. Tot plegat implicarà un cost que es pot evitar.

Com veus, encara que no facis servir a la teva moto, és important mantenir-la. Al preu de reparar les avaries, se li poden sumar multes de la policia per no portar-la en perfecte estat.