Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del logo de CaixaBank.

CaixaBank avisa per sorpresa del que farà amb les dades dels seus clients

Es fa de manera totalment anònima

CaixaBank acaba d'anunciar l'ús que donarà a les dades dels seus clients. El banc més gran d'Espanya recollirà de forma anònima aquesta informació, a més de la que li arriba a través dels caixers bancaris. I és que el futur és a les dades, i això ho sap molt bé el banc català.

És una cosa que hem hagut d'anar comprenent amb el pas del temps, sobretot a l'era d'Internet. I és que tenir tota la informació possible és l'objectiu de les empreses, cosa que també passa amb les entitats bancàries.

I malgrat allò que puguis pensar, fins i tot des dels caixers s'estan recopilant dades i informació dels diferents usuaris. No obstant això, fins ara, per a què servien aquestes dades era un enorme secret.

Actualment, des de CaixaBank han decidit aclarir alguns dubtes i han presentat una nova eina. Una que funciona a través de les dades dels clients i permet conèixer encara més informació per tal de fer el dia a dia més senzill.

És així el portal d'economia en temps real de 'CaixaBank Research'

Fa només uns dies, l'equip d'estudis econòmics de 'CaixaBank Research' va fer un gran llançament. Es tracta del portal d'economia en temps real, una nova eina que ja està preparada per al futur.

Caixabank
El portal d'economia a temps real és la nova eina de CaixaBank | Europa Press

El funcionament d'aquesta eina consisteix a pujar a la web 850 sèries on es poden veure dades com el consum, el turisme, els salaris dels clients, l'habitatge, així com la desigualtat que hi ha al nostre país.

Tota aquesta informació s'ha recopilat a través de les transaccions que han fet els 18 milions de clients que l'entitat bancària té al nostre país. D'aquesta manera, si et preguntaves què feia el banc amb les dades, aquesta n'és una bona mostra. D'altra banda, perquè no hi hagi cap dubte, des de CaixaBank afirmen que aquesta és una estratègia única a nivell mundial. 

La informació dels clients analitzada

El director d'Economia Espanyola de 'CaixaBank Research', Oriol Aspach, va anar més enllà, ja que va arribar a afirmar que el secret d'aquest portal d'economia en temps real «està a la massa». És a dir, en la forma de tractar les dades. Per tant, a través del 'Big Data', l'eina pot analitzar milions d'operacions dels clients de l'entitat, les quals es duen a terme en 11.500 caixers automàtics i en 700.000 punts de venda.

Això és el que permet l'eina

D'altra banda, Enric Fernández, director de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank i el cap d'Economista, també ha donat llum sobre l'assumpte. Com comenta, els clients podran conèixer a través de l'eina diverses dades per comprendre les tendències macroeconòmiques. A més a més, el portal permet categoritzar les dades en diferents categories i ordenar-les, per exemple, per gènere, regions o sectors, etc.

El portal de 'CaixaBank Research' no pretén substituir altres eines

Tot i això, des de CaixaBank desitgen deixar clar que aquest nou portal no pretén servir com a substitut a un altre tipus d'eines que ja existeixen. Per exemple, la resta dels organismes oficials de dades macroeconòmiques.

Oficina de Caixabank
Aquesta eina vol ser un complement d'altres com a l'INE o el Banc d'Espanya | GTRES

Segons Enric Fernández, les institucions com a l'Institut Nacional d'Estadística o el Banc d'Espanya tenen més accés a més dades. És a dir, les seves anàlisis continuen sent més exactes.

No obstant això, com ell mateix indica, l'eina serveix per tenir una visió més concreta que permet «entendre les dades oficials» de manera més compacta. Així mateix, també ha volgut indicar que la informació recollida dins del portal és capaç de capturar amb precisió les tendències.

Per tot això, aquest portal d'economia en temps real, encara que no pretengui substituir-ne cap altre, pot servir com una eina diferent per enriquir la informació actual. I això ho aconseguirà a través de dades concretes verificades i reals.