Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un agent de la Policia Nacional i una altra imatge d'una persona amb una maqueta petita d'una casa a les mans i unes claus, a més d'una emoticona d'una exclamació

L'avís de la Policia Nacional a tots els que busquen un pis o casa

Si estàs buscant un pis, has de tenir en compte aquest avís de la Policia Nacional abans de confiar en gangues

Buscar pis s'ha convertit en un autèntic maldecap per a molts. Als alts preus i les complicacions de les hipoteques, ara a més a més s'uneix aquest important avís de la Policia Nacional.

A l'hora de trobar la teva nova llar, el primer que has de fer és desconfiar d'aquelles gangues que es poden trobar via online. El mateix organisme ha llançat una alerta a través de les xarxes socials.

Aquest és l'avís de la Policia Nacional que heu de tenir en compte

La Policia Nacional, a través de X (abans Twitter), ha compartit un vídeo on avisen de les noves estafes. Aquestes s'estan produint a les principals plataformes de lloguer i venda de pisos que es poden trobar en línia.

D'altra banda, també han llançat una sèrie de consells imprescindibles per evitar caure en aquest tipus d'estafes. Aquestes són cada vegada més freqüents a causa de l'alta demanda d'habitatge que hi ha a Espanya. Això és el que has de fer:

  • Desconfia de propietaris que no permetin veure el pis o demanin diners per avançat.
  • Compte amb els anuncis que només permetin el contacte via correu electrònic extern a l'aplicació.
  • No et deixis enganyar per les gangues. Recordeu que, si el preu està molt per sota del valor de mercat, pot ser una estafa.

En definitiva, trobar qualsevol tipus de forma de contacte, anunci enganyós o possible “ganga”, es pot traduir en una estafa. Per això, heu de fer una cerca exhaustiva d'immobles per tenir clar el preu que predomina a la zona de la vostra elecció.

Què fer si detectes una possible estafa

Aquesta sèrie de consells són imprescindibles a l'hora d'evitar estafes o estafes quan busques un pis de lloguer o venda. Però, des del compte oficial de la Policia Nacional, també han indicat què has de fer si detectes una possible estafa.

En aquest sentit, com afirmen des l'organisme, també al seu vídeo de X, el que has de fer és reportar immediatament a la plataforma. En cas que ja hagis estat víctima, també hauràs de posar la denúncia corresponent davant de la Policia.