Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un policia del Cos Nacional d'esquena amb una clau de casa

L'avís de la Policia Nacional a tots els que se'n van de vacances aquest estiu

Les autoritats han llançat una nova alerta a les xarxes socials en la qual demanen anar amb compte a l'estiu

En els darrers anys, l'estafa de lloguers de vacances ha augmentat de manera alarmant. La policia ha emès múltiples advertiments perquè els ciutadans estiguin alerta i no caiguin en aquestes trampes.

Aquest tipus de frau pot arruïnar les vacances de qualsevol i, per això, és crucial conèixer com operen els estafadors i quines mesures prendre per evitar ser víctima d'aquestes estafes.

La Policia col·labora amb Airbnb en la nova campanya

Els estafadors solen publicar anuncis falsos en plataformes de lloguer de vacances. Fan servir fotos atractives i preus molt competitius per captar l'atenció dels possibles llogaters.

Un agent de Policia Nacional amb els braços creuats, i al cercle, diversos bitllets de 50 euros
L'objectiu dels delinqüents és robar la informació personal de les víctimes i quedar-se amb els seus diners | Policía Nacional, Getty Images

Quan algú mostra interès, els delinqüents sol·liciten un avançament o el pagament complet del lloguer. Després de rebre els diners, desapareixen sense deixar rastre.

En aquest cas, la Policia Nacional ha detectat diversos casos d'estafes a lloguers de vacances. Per evitar que segueixin succeint, ha compartit una campanya d'advertència a les xarxes socials.

Per dur a terme aquesta campanya, les autoritats s'han unit amb Airbnb i Confiança Online, un portal que protegeix els consumidors. Després, tots tres han llançat una sèrie de consells bàsics.

Els trucs per reconèixer aquest tipus d'estafes

Les estafes es basen en clonar pàgines web, enviar SMS i correus electrònics fraudulents o utilitzar les xarxes per atraure víctimes. Per evitar caure al parany, les autoritats comparteixen a la campanya diversos consells a tenir en compte:

  • Si uses una plataforma de reserva, com Airbnb, realitza totes les operacions a través de la mateixa, inclosos els pagaments. D'aquesta manera us assegureu que el procés és legal i segur.
  • No facis clic a enllaços inesperats: aquests poden adreçar-te a webs clonades per intentar enganyar-te. Fes servir sempre l'app d'Airbnb o de la plataforma de la teva elecció per fer la reserva o entra de forma directa a la seva web.
  • Desconfia dels preus barats: les ofertes massa econòmiques solen ser falses. No et deixis atreure per preus irrisoris per evitar estafes.
  • Compte amb els dipòsits: també cal que desconfiïs dels dipòsits molt alts. Recordeu fer tots els pagaments per les plataformes oficials.
  • Fes servir contrasenyes segures: tria una bona contrasenya i no la comparteixis. Intenta, a més, utilitzar l'autenticació en dos passos perquè els delinqüents no trobin la teva informació personal.