Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una mà traient bitllets d'un caixer automàtic

Avís de la Seguretat Social sobre el compte corrent dels pensionistes

Canviar de número de compte pot ser problemàtic a l'hora de cobrar la pensió

Els pensionistes espanyols estan avisats: la Seguretat Social ha emès una alerta sobre la necessitat d'actualitzar el compte bancari. Últimament hi ha hagut fusions de bancs i canvis als números de compte, i això pot ocasionar problemes greus a l'hora de rebre la prestació.

A Espanya, moltes famílies depenen de les ajudes públiques per a arribar a final de mes. O, en tot cas, aquests ajuts suposen un complement indispensable per als ingressos ordinaris. Qualsevol petit error burocràtic podria resultar fatal, i precisament d'això avisa la Seguretat Social.

Els espanyols que cobren qualsevol tipus de pensió pública rebran una carta de la institució esmentada, tal com ho ha anunciat mitjançant les xarxes socials. L'objectiu no és cap altre que explicar la importància d'actualitzar el compte bancari i com fer-ho per a evitar disgustos.

La manera més fàcil de fer-ho

Per a accedir a una ajuda pública, s'han de complir una sèrie de requisits, i un és tenir compte bancari, ja que és on s'abona la prestació, així que és molt important tenir-lo actualitzat. La Seguretat Social ha explicat com es notifica un canvi de compte corrent.

Caixer del banc Santander
Els bancs tenen relació directa amb la Seguretat Social | Europa Press

La majoria dels beneficiaris que canvien de número de compte ho notifiquen directament a la Seguretat Social, de manera presencial o telemàtica. Però hi ha una manera més senzilla de fer-ho, i és comunicar-ho a la sucursal del banc. D'aquesta manera, la mateixa entitat financera es posa en contacte amb la institució pública.

El banc notifica a la Seguretat Social el canvi de número de compte, i el beneficiari rep la confirmació mitjançant un SMS o un correu electrònic. D'aquesta manera, queda garantit que el canvi s'ha produït amb èxit i l'usuari s'estalvia els tediosos processos burocràtics a les oficines o per internet.

Com actualitzar el compte corrent per internet

El canvi de banc ara és bastant habitual, ja que últimament hi ha hagut moltes fusions. Les entitats financeres i la Seguretat Social col·laboren estretament, de manera que es poden delegar gestions com aquesta. Per això, la tresoreria ha informat sobre com es pot fer el tràmit més fàcilment.

De tota manera, es pot seguir fent de manera presencial a les oficines o a través d'internet. Recentment, la Seguretat Social va posar en marxa un mètode per a facilitar el canvi de comptes bancaris per a cobrar la pensió. Ara es pot fer per internet sense certificat digital ni Cl@ve.

Només cal entrar a tramites.seg-social.es, fer clic a l'apartat 'pensiones nacionales' i després a 'variación de datos'. Tot seguit, clicar a 'modificar los datos bancarios y de domicilio del cobro de la pensión'. Es descarrega un formulari, s'omple amb les noves dades i s'adjunta abans de fer clic a 'enviar solicitud'.

Una altra carta de la Seguretat Social

És la segona carta que els pensionistes rebran en poc temps, ja que el mes de febrer ja es va activar una altra notificació. La Seguretat Social va informar els pensionistes sobre la revaloració de la pensió. S'hi inclouen els canvis que van entrar en vigor l'1 de gener.

Edifici de la Seguretat Social
La Seguretat Social informa dels canvis que ha establert | Europa Press

Enguany, la quantitat que perceben els pensionistes a Espanya augmenta un 2,5% en la majoria dels casos. A partir d'ara, les pensions es calculen en base a l'IPC, i això comporta pujades generalitzades. La pensió mitjana augmenta 74 euros, la general, 100 euros, i la màxima, 111 euros.

Davant d'aquests canvis, el mes passat la Seguretat Social va començar a enviar cartes als pensionistes. En aquestes missives se'ls informa sobre la revaloració de la pensió en qüestió i s'expliquen els canvis que s'han aplicat. I ara l'entitat també recorda que és molt important tenir les dades bancàries actualitzades.