Imatge d'un primer pla de Tomàs Molina de TV3

L'avís de Tomàs Molina sobre el que ens espera a Catalunya: «Paciència»

El meteoròleg alerta del temps que viurem els pròxims dies

Catalunya està vivint un temps inestable aquests darrers dies. De fet, aquest matí la pluja s'ha vist en alguns punts del territori català, encara que poc en comparació del temporal dels darrers dies.

Aquesta setmana la previsió no serà diferent, les característiques del temps són, més o menys, les mateixes. Es preveu que la pluja continuï estant molt present a tot el territori, i que la xafogor torni a tenir protagonisme.

Tot i que les temperatures aniran descendint al llarg de la setmana, els mapes i els experts indiquen que haurem de tornar a treure els ventiladors. La sensació de xafogor ja s'ha notat aquesta nit, i s'espera que tingui protagonisme també aquest dilluns, 18 de setembre.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

«Paciència i a recuperar el ventilador»

Tomàs Molina, un dels meteoròlegs per excel·lència del territori català, ha volgut alertar els seus seguidors del temps que vindrà. Seguint la mateixa tendència que el que indiquen els mapes, el meteoròleg ha indicat que la nit ha estat molt càlida i que aquesta, de dilluns a dimarts, també ho serà.

Tot i que la sensació de xafogor anirà a menys al llarg de la setmana, el meteoròleg ha recomanat tornar a treure el ventilador.

«No podeu dormir per la calor i la xafogor? Aquí el mapa amb la sensació de xafogor... demà a la nit no serà tant... Paciència i a recuperar el ventilador!», ha indicat al costat del mapa amb les sensacions d'aquesta nit.

El mapa mostra que ha estat una nit molt càlida, sobretot a la costa. A l'Empordà s'han registrat fins a 35 ºC de sensació. Tal com ha indicat el meteoròleg, la predicció per a aquesta nit, de dilluns a dimarts, és que també sigui xafogosa, encara que no tant.

Setmana inestable

Pel que fa a la predicció per a aquesta setmana, els mapes indiquen que serà una setmana molt inestable. Tindrem fins a 3 episodis de temporal. El primer ja ho hem passat aquesta matinada.

La pluja ens donarà un respir aquest dimarts. Segons indica el Meteocat, s'espera que sigui una jornada assolellada a tot el territori català, per la qual cosa no s'esperen precipitacions. Pel que fa a temperatures, se situaran al voltant dels 25 ºC.

Mapa amb les temperatures previstes pel 19 de setembre a Catalunya
Dimarts la pluja ens donarà una petita treva. | Meteocat

La treva durarà molt poc. Doncs, segons indiquen els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya, dimecres, 20 de setembre, la pluja reapareixerà. Aquest episodi no serà de xàfecs petits, sinó que es preveu que sigui similar al de divendres passat.

Mapa amb la predicció meteorològica per dimecres 20 de setembre a Catalunya
Dimecres, 20 de setembre, la pluja tindrà molta presència a molts punts del territori català. | Meteocat

Tot i que encara és aviat per determinar el temps del final de setmana, sembla que un front atlàntic podria entrar al territori entre dijous i divendres, per la qual cosa ens deixarà precipitacions i una baixada de temperatures generalitzada.