Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un supermercat Mercadona buit pel desabastiment

Avís seriós dels transportistes a Catalunya: «Es notarà a les prestatgeries dels súpers»

«Si la vaga es perllonga ho notarem, desgraciadament, a les prestatgeries de qualsevol supermercat o botiga», diu Manuel Hernández

Dia de calma tensa. La psicosi s'ha apoderat de nou de milers de persones a Espanya i a Catalunya, que s'han llençat en massa aquests dies als supermercats davant l'amenaça d'un plausible desabastiment. Però, què hi ha realment de cert en aquesta amenaça? 

El que sí que hi ha de cert és que els transportistes han encetat avui una vaga plena d'incerteses. També ho és, però, que aquests defensen que pot haver-hi un problema de desabastiment real als comerços. «A Catalunya, tant als comerços com als ports, el suport està sent pràcticament total. Aleshores si això es perllonga ho notarem, desgraciadament, a les prestatgeries de qualsevol supermercat, botiga o fins i tot qualsevol ferreteria». 

Són paraules de Manuel Hernández, president de la Plataforma per la Defensa del Sector del Transport al 'Planta Baixa' de TV3. Aquest, que també avisa que «a un sector com el nostre no se'l pot tenir en la misèria», explica: «L'aturada, de moment, és un èxit. En aquest sentit estem molt contents».  

I aquesta vaga, per què?

Actualment omplir el dipòsit d'un camió costa 720 euros, mentre que fa un any en costava 476. És el perquè de tot plegat i el motiu principal sobre el qual se sostenta aquesta vaga que promet posar en seriosos problemes a milers de famílies a tot l'estat. 

Diuen, a més, que amb aquests preus no els surt a compte treballar i que feia temps que denunciaven la situació. Ara, per tensar la corda al màxim, els transportistes de l'Estat van a la vaga. 

Una prestatgeria buida d'un supermercat Mercadona
Buides les prestatgeries de molts supermercats | TarragonaDigital

De fet, ja aquest matí de dilluns, 14 de març, l'aturada de camioners convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport ha provocat afectacions a les entrades del Port de Tarragona i Mercabarna. 

Problemes a Mercabarna i al Port de Tarragona

Segons el Servei Català de Trànsit, des de les 8.33 h hi ha més d'un quilòmetre de circulació amb congestió a l'A-27 en direcció al port. 

Per altra banda, els transportistes han informat d'un tall a l'-N-420 a l'altura de Gandesa i a una de les entrades de Mercabarna. La vaga indefinida que ha començat aquest dilluns vol denunciar les «condiciona laborals inadmissibles» al sector i els efectes de la pujada del preu dels carburants.

La manifestació, però, no compta amb el suport de les patronals que tenen representació en l'òrgan de diàleg amb l'administració.