Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge símptomes òmicron

Els 5 símptomes de Deltacrón, la nova variant del coronavirus

La combinació entre delta i òmicron ja és a Europa, i més a prop del que pensem

Això ja comença a ser repetitiu. Igual que al mes de novembre, quan semblava que tornaríem de nou a la normalitat, la situació ha fet un gir de 180 º. El coronavirus continua molestant.

Fa poc que Espanya es va acomiadar de la sisena onada, i tot semblava indicar que a partir d'ara només vindrien bones notícies, però no ha estat així. Ha aparegut una nova variant i ja s'han confirmat casos a països europeus.

Imatge de persones al carrer.
Quan estàvem molt pròxims a la normalitat, apareix 'Deltacrón'. | Europa Press

Es tracta de Deltacrón, una combinació de delta i òmicron, que apareix en el pitjor moment possible, quan vèiem la llum al final del túnel. Ara, només ens queda continuar treballant i lluitant contra el coronavirus, igual que ho hem fet aquests 2 anys.

El coronavirus continua viu i molestant

És cert que les xifres epidemiològiques que presenta Espanya darrerament sobre la pandèmia són molt bones, però això no significa un adeu definitiu a la malaltia, ni de lluny. Les dades de contagis i de morts continuen en descens, però el virus no ha desaparegut.

És més, l'arribada de la nova variant confirmada per l'OMS, Deltacrón, ha fet saltar les alarmes de nou. La capacitat d'adaptació i evolució que mostra el coronavirus és increïble.

Tot i això, el que podria ser una combinació de variants molt perillosa, la delta més l'òmicron, no sembla ser-ho realment. Els indicis fins ara demostren que no serà més greu que les dues variants per separat.

'Deltacrón' ha nascut i creix a Europa

El primer cas de Deltacrón ha estat detectat a l'Institut Pasteur de França. Allà, els experts sanitaris van revelar que la nova variant és a Europa des de principis del 2022, encara que no se saben més detalls.

A partir d'allà, a França, els Països Baixos i Dinamarca s'han registrat casos de Deltacrón, però «a nivells molt baixos». Així mateix, les autoritats han informat que la combinació entre delta i òmicron no presenta «cap canvi a l'epidemiologia ni a la gravetat». D'aquesta manera, també avisen que «hi ha estudis en marxa».

Fins fa poc, l'OMS desconeixia que existia aquesta nova variant del coronavirus. I és que es pensava que la creació d'aquesta variant va ser per la contaminació creuada en algun laboratori durant el procés de seqüenciació.

Els símptomes de 'Deltacrón'

Tal com ha anunciat l'entitat, la simptomatologia de Deltacrón no varia gaire respecte als seus dos components, delta i òmicron. Per tant, podria presentar els mateixos símptomes que aquestes dues.

Fotografia d'una dona amb febre.
'Deltacrón' combina els símptomes de les variants delta i òmicron. | CANVA

En el cas de delta, els infectats pateixen mal de cap, mal de coll, secreció nasal, febre i pols elevat. Però si es tracta d'òmicron, alguns dels símptomes són fatiga, dolor muscular, fluid nasal, esternuts, mal de cap i mal de coll.

Sigui com sigui, falten per conèixer molts detalls sobre aquesta nova variant, que sembla que ha fet que el coronavirus torni amb més força. Quan la pandèmia estava arribant al seu final, l'arribada de Deltacrón podria frustrar els plans de la població mundial.

De moment, a Espanya no se n'ha detectat cap cas, però és qüestió de temps, ja que diversos països europeus ja han estat amenaçats.