Nestlé retira dels supermercats 260 tipus de gelats.

El millor gelat de tot Espanya es fa a Catalunya

El xef Albert Roca va guanyar el concurs al millor gelat d'Espanya 2022

Encara no ha arribat la calor a casa nostra, sinó tot el contrari, però qualsevol època de l'any és bona per parlar d'un dels productes més refrescants i deliciosos de la gastronomia mundial: el gelat.

Què pensaríeu si us diguéssim que Barcelona té el millor gelat artesanal d'Espanya d'enguany? Doncs sí. El català Albert Roca, xef de la pastisseria Sant Croi situada al barri de Sants de Barcelona, va ser proclamat guanyador del campionat del millor gelat artesà d'Espanya 2022.

La quarta edició del Campionat d'Espanya de Gelateria Artesana es va celebrar del 19 al 22 de febrer a Madrid i per participar-hi, els candidats van haver de fer tres cubetes amb sabors diferents, set copes gelades i un facsímil, dos pastissos de gelats iguals, un gelat sorpresa i un bufet final. Tot això en un temps cronometrat.

Albert Roca creant el seu gelat
Albert Roca, campió del gelat artesà d'Espanya 2022 | betevé

Les elaboracions de Roca, tècnic audiovisual de formació, estaven inspirades en la pel·lícula 'Viatge a la Lluna' de Georges Mélies, que inclou tres elaboracions diferents i diverses receptes de gelats vegans.

L'exemplar creat per Roca per mostrar les seves propostes, estava ambientada en els components més significatius del famós film visual de Mèliés. 

A més, per tal que el jurat entengués el conjunt del projecte va fer servir un extraordinari material gràfic ideat expressament per al concurs. 

Qui són els participants?

Els guardonats van ser Albert Roca (primer), Iván Vázquez (segon) i Inés Vega (tercera).

Tots els xefs que van participar en el concurs van ser Albert Roca (Sant Croi Gelats, Barcelona); Juan Carlos García Carrera (La Fàbrica de Farry, Illes Balears); Iván Vázquez (Le Llamber Manín Sucre, Astúries); Hernán Rodríguez (Töto Ice Cream, Madrid); Inés Arias (Obrador Inés Arias, Màlaga) i Daniel Pérez (El Asturiano, Astúries).

Croissant
Albert Roca va guanyar el concurs del millor croissant els anys 2009 i 2018 |

També va guanyar el millor croissant artesà de mantega el 2009 i 2018

Albert Roca no era la primera vegada que era proclamat guanyador d'un certamen de talent gastronòmic.
El jurat del concurs al millor croissant de mantega d'Espanya que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona, va decidir convertir en vencedor al xef català tant l'any 2009 com el 2018. 
Així, Roca va aconseguir el notable guardó i un premi en metàl·lic de 1.000 euros. A més, va ser el primer pastisser a revalidar el títol.