Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona amb ulleres treballant a un ordinador portàtil, amb una imatge inserida d'una mà sostenint bitllets d'euro.

Avís urgent del SEPE a milers d'espanyoles: només un requisit

El SEPE ha llançat una formació per a aquelles dones que compleixin un requisit específic: només fins al 24 de juliol

Actualment, la tecnologia té una gran rellevància en el desenvolupament professional. I el SEPE ha llançat una sèrie de cursos destinats a fer que algunes dones adquireixin competències tecnològiques. Tot i això, cal complir un requisit: tenir una discapacitat igual o superior a un 33%.

Aquests programes del SEPE busquen tancar la bretxa digital i oferir igualtat d'oportunitats a l'àmbit laboral. Especialment, aquelles dones que enfronten barreres addicionals a causa de la seva discapacitat.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una oficina del SEPE a Madrid i una rodona vermella amb un curs i una persona feliç assenyalant
Una gran oportunidad para complementar tu curriculum vitae | Dean Drobot, SEPE, Drazen_ de Getty Images Signature

La importància de la inclusió digital

La inclusió digital és essencial per assegurar que tots els ciutadans es puguin beneficiar dels avantatges de la tecnologia. En el cas de les dones amb discapacitat, aquesta inclusió té encara més rellevància. La manca d'accés a competències digitals pot limitar significativament les oportunitats laborals i la participació plena en la societat.

Els cursos del SEPE estan dissenyats per proporcionar formació específica a les tecnologies digitals, adaptada a les necessitats d'aquest grup de dones.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d?una oficina del SEPE i al capdavant una dona treballant d?administrativa en una rodona vermella
El SEPE busca fomentar la inclusión | SEPE, Getty Images, nortonrsx

Detalls dels cursos oferts

Els cursos del SEPE estan estructurats per cobrir una àmplia gamma de competències tecnològiques. Des de l'alfabetització digital bàsica fins a les habilitats avançades en l'ús d'eines i plataformes digitals, aquests programes ofereixen una formació integral.

Les dones participants aprendran a utilitzar programes d'ofimàtica, eines de comunicació en línia i tècniques de seguretat informàtica, entre altres continguts.

Aquests cursos s'imparteixen de manera inclusiva, assegurant que les dones amb diferents tipus de discapacitat hi puguin participar plenament. S'utilitzen materials accessibles i ofereix suport personalitzat per garantir que totes les participants puguin seguir el curs de manera efectiva.

Una dona somrient amb polzes cap amunt davant d'un ordinador portàtil amb icones d'aplicacions flotant, juntament amb els logotips del Ministeri de Treball i Economia Social i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).
Puedes complementar tus conocimientos con estos cursos | Canva: alexsl, Photodjo

Programes específics i casos d'èxit

Un dels programes destacats és “AuténTICas”, una iniciativa que busca activar la inclusió digital de dones amb discapacitat en entorns rurals. Aquest programa s'enfoca a localitats amb menys de 20.000 habitants, proporcionant formació adaptada a les necessitats específiques d'aquestes dones. Els tallers d'AutènTICas cobreixen àrees com la informació i l'alfabetització digital, la creació de continguts i l'ús segur de la tecnologia.

L'impacte d'aquests cursos ja es pot veure en històries d‟èxit de dones que han participat i han aconseguit millorar la seva ocupabilitat. Moltes han trobat noves oportunitats de feina o han pogut emprendre els seus propis negocis gràcies a les competències adquirides.

Accés i participació

Per participar en aquests cursos, les dones interessades es poden inscriure a través de la pàgina web del SEPE o posar-se en contacte amb les oficines locals d'ocupació.

És fonamental que les candidates proporcionin informació sobre la seva discapacitat perquè es puguin fer les adaptacions necessàries durant la formació. El termini d'inscripció estarà obert fins al pròxim 24 de juliol del 2024.

L'objectiu és que cada vegada més dones amb discapacitat puguin accedir a una formació tecnològica de qualitat i, així, millorar-ne la inclusió en el mercat laboral. En un món cada vegada més digitalitzat, aquestes competències són essencials per assegurar una inclusió plena i efectiva de tots els ciutadans a la societat.