Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home amb paraigües

Avisos per pluges i fortes ventades demà en 24 comarques catalanes

Les precipitacions i les ratxes fortes de vent arribaran a la tarda

L'esperada baixada de temperatures amb l'entrada del mes de novembre no s'ha fet esperar. Per demà, dijous 3 de novembre, s'espera l'entrada de precipitacions per l'oest del territori que s'escamparan per totes les comarques que limiten amb els Pirineus. I atenció, perquè les temperatures també aniran a la baixa. 

Les comarques que es veuran afectades per precipitacions lleus i moderades són: el Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Noguera, el Segrià, les Garrigues, el Priorat, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, el Solsonès, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i l'Alt Empordà.

Al llarg del matí augmentarà la nuvolositat en tota Catalunya i el cel quedarà molt ennuvolat i cobert en general. Cap al final del dia aquesta nuvolositat minvarà, excepte a les comarques de Lleida. Hi haurà intervals de núvols baixos a punts de la costa fins al migdia.

Precipitacions molt necessàries

La falta de precipitacions s'aturarà amb l'arribada de pluges aquest dimecres. En principi començaran a descarregar a partir del migdia tot i que no es descarta alguna precipitació feble pel territori i ruixats al Pirineu i Prepirineu de Lleida. Al llarg de la tarda les pluges s'aniran estenent per totes les comarques del Nord que limiten amb els Pirineus.

En general s'acumularan quantitats poc abundants tot i que podrien superar-se els 20 mm a punts del Pirineu lleidatà. És possible que les precipitacions vinguin acompanyades localment de tempesta. Pel que fa a la cota de neu baixarà al voltant de mil metres durant la jornada. Passarem dels 2.600 metres al matí, als 1.600 metres al vespre a l'extrem nord del Pirineu.

Imatge del temps per dijous 3 de novembre de 2022
Les pluges se situaran a la zona nord del territori i els avisos per vent al camp de Tarragona i l'Alt Empordà | Meteocat

Pel que fa a la temperatura mínima baixarà lleugerament i es donarà al final del dia. En el cas de la temperatura màxima serà similar o una mica superior a la costa i la zona prelitoral de les terres de l'Ebre. A la resta del territori serà lleugerament més baixa, sobretot als Pirineus on podrà baixar de forma moderada. 

La visibilitat serà entre bona i regular a tota Catalunya. A cotes elevades de muntanya tendirà a ser dolenta o regular a partir del matí. També en moments de ruixat serà localment dolenta. 

Avis per vent al Camp de Tarragona

Fins a la tarda el vent bufarà fluix i moderat, si bé hi haurà cops forts, sobretot a cotes altes de muntanya. En aquests sectors les ratxes màximes podran superar els cinquanta km/h.

Al llarg de la tarda, i sobretot a partir del vespre, entrarà el vent de mestral a tota la zona del Camp de Tarragona i vent de tramuntana a l'Alt Empordà. Es donaran cops forts i algun de molt fort de vent arribant a ratxes de més de 70 km/h.