Imatge d'una dona amb el paraigües i molt vent.

Avisos per pluges avui en 6 comarques i alerta per fortes ventades

Aquesta tarda es preveuen pluges al quadrant nord-est del país i fortes ventades a la meitat sud de Catalunya

Catalunya s'ha llevat avui amb una altra cara. És una evidència. Hem canviat el panorama apocalíptic de violentíssimes pluges per un panorama de calma generalitzada. Però compte, aquesta calma té data de caducitat. 

Si més no, aquesta tarda ja hi ha previstes pluges al quadrant nord-est del país i fortes ventades a la meitat sud de Catalunya. En concret, a partir de les 18.00 hores de la tarda d'aquest dilluns, s'esperen pluges al Ripollès, a la Garrotxa, al Baix Empordà, la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany

A més a més, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per vent a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp. S'hi esperen ratxes màximes de 25 m/s i es demana precaució. 

Demà, ventades a tota la costa 

El panorama per dimarts, 27 de setembre, però, varia lleugerament. Si bé és cert que no s'esperen pluges —més enllà de tímids ruixats al Pirineu—, també ho és que el protagonista absolut del dia serà el vent. 

El vent de mestral es deixarà notar demà a molts indrets de la meitat sud del país i les comarques de l'Alt i Baix Empordà, i el Montsià i el Baix Ebre serà on més intenses seran aquestes ventades. 

Un retrocés de les temperatures

De fet, la jornada, festiva en molts indrets del país, ha començat amb un ambient més fred que el d'ahir. Aquest dilluns tenim cel serè i poc ennuvolat, localment mig ennuvolat per la presència d'alguns intervals de núvols mitjans, sobretot a punts del terç sud del país fins a migdia. 

A partir d'aleshores creixeran nuvolades a l'extrem nord-est del país i de forma més puntual a la resta del Pirineu on tendirà a quedar mig o puntualment molt ennuvolat. A la resta del territori, durant les hores centrals del dia el cel estarà entre poc i mig ennuvolat per l'arribada de núvols alts i mitjans que creuaran el país de nord-oest a sud-est. 

Independentment, a partir de la tarda dia arribaran núvols baixos al vessant nord del Pirineu.