Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

Ayuso vol agilitzar la vacunació de cambrers, taxistes, caixeres de súper i professors

La presidenta de la Comunitat de Madrid estudia ampliar horaris mentre el govern espanyol demana un enduriment a les comunitats
La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat que el seu executiu ha analitzat la possibilitat d'agilitzar la vacunació a sectors «altament exposats» al coronavirus com «cambrers, taxistes, caixers de supermercats i professors» quan hi hagi la vacunació massiva, tot i que ha admès que ara «el primer és tenir vacunes per als més vulnerables». En aquest sentit, Ayuso també ha anunciat que a partir de divendres s'establirà un nou marc de restriccions a la comunitat madrilenya que implica recuperar el màxim de sis persones per taula a les terrasses —actualment són quatre— i, en canvi, fer obligatori l'ús de mascareta a l'interior dels restaurants.

Madrid també s'està plantejant recuperar l'horari anterior de tancament de restaurants per situar-lo a les 22 hores —actualment les 21 hores— i també del toc de queda per situar-lo de nou a les 23 hores, quan actualment està fixat a les 22 hores. Ayuso ha defensat aquestes mesures per la necessitat de compaginar el combat contra la pandèmia i la reactivació de l'economia. Per aquest motiu ja ha avançat que compensarà al sector les pèrdues que ha suposat l'avançament de les restriccions de mobilitat nocturna a les 22 hores i el tancament dels bars i restaurants a les 21 hores.

La presidenta madrilenya ha justificat que el seu executiu estigui estudiant endarrerir el toc de queda i l'horari de tancament perquè «Madrid fem tot el que està a les nostres mans per mantenir oberta la nostra hostaleria i la nostra cultura malgrat dels polsos polítics que ens arriben des de totes les institucions». La decisió definitiva sobre la qüestió, però, serà del Ministeri de Sanitat i no de la Comunitat de Madrid.

El govern espanyol demana a les comunitats ampliar les mesures

Precisament aquest mateix dilluns la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una crida als territoris a «ampliar» les mesures que poden adoptar dins del marge acordat al Consell Interterritorial de Salut per «contenir la propagació del virus i poder rebaixar les dades amb major rapidesa». En aquest sentit, cal recordar que durant la passada setmana a Espanya s'han registrat més de 30.000 nous contagis diaris.

Des de l'inici de la pandèmia, el passat mes de març, la Comunitat de Madrid lidera els rànquings de contagiats —amb més de 515.000— i defuncions, amb 12.578 —més de 3.000 morts més que a Catalunya.