Imatge de la terrassa d'un bar de Barcelona durant el període de tancament parcial de bars i restaurants

La proposta d'avui mateix de bars i restaurants al Govern: volen un nou horari

El Gremi de Restauradors publica un vídeo molt crític amb les mesures anticovid del Govern | Demanen poder obrir els establiments ininterrompudament fins a les vuit del vespre

Tot i celebrar la setmana passada l'anunci de noves ajudes per part del Govern, el sector de la restauració és un dels més afectats per les mesures sanitàries vigents al nostre país. I, per lògica, també és un dels més actius a l'hora de criticar l'acció de l'administració catalana. Aquest dilluns n'hem tingut una altra mostra amb un nou vídeo publicat pel Gremi de Restauradors de Barcelona, amb un to molt crític, en el qual es poden veure diversos propietaris de bars i restaurants explicant el seu testimoni. En ell, denuncien les restriccions horàries que només els permet obrir 4,5 hores al dia i reclamen poder obrir ininterrompudament tot el dia, fins a les 20.00 hores.

Des de fa dies, critiquen les restriccions d'horaris perquè a la pràctica representa «un tancament encobert», denuncia una restauradora. També el director del Gremi de Restauradors, Roger Pallarols, ha exposat que «és impossible sobreviure treballant tan poc», ja que «els números no surten». Per aquest motiu, demanen la possibilitat d'obrir els seus establiments ininterrompudament, des de primera hora del matí fins a les 20.00 hores. L'objectiu és poder ampliar l'horari de feina i així poder assumir les despeses que s'han acumulat en els darrers mesos davant la caiguda dràstica dels ingressos que han patit. Des del gremi esperen que aquesta restricció horària, que es va començar a aplicar el 21 de desembre de l'any passat, sigui eliminada una vegada finalitzi, el pròxim diumenge 7 de febrer, el termini de l'últim paquet de mesures aprovades.

«És impossible aguantar així»

En el vídeo del Gremi de Restauradors de Barcelona, diversos propietaris de bars i restaurants es mostren molt crítics amb el Govern. Consideren que les mesures representen «un tancament encobert» del sector i que, en molts casos, es tracten de decisions «absurdes i injustes». Diversos restauradors expliquen la seva experiència i asseguren tenir «la sensació que m'han robat». La resta de testimonis van en la mateixa línia. «És impossible aguantar així», «no s'entén que tanquin locals i no hi hagi ajudes» o «ens estan tirant al precipici» són algunes de les reflexions que fan. 

Trobades amb diferents grups polítics

El Gremi aprofitarà les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer per reunir-se o posar-se en contacte amb diferents grups polítics i així transmetre de primera mà la situació que estan vivint. Roger Pallarols, director del Gremi, té clar per on aniran les converses. «Com a restauradors, la pregunta és obligada: de quina manera preveuen estabilitzar el funcionament dels bars i restaurants des d’ara mateix i fins que l’extensió de la vacuna permeti relaxar les mesures. Tenim al davant mesos decisius per al sector i se’ns ha acabat l’oxigen», conclou Pallarols.