Aznar exigeix «desarticular el moviment secessionista» a Catalunya

L'expresident del govern espanyol considera que una intervenció a Catalunya és més necessària que mai, perquè creu que el Govern està controlat «pels més radicals dels radicals»

L'expresident espanyol José María Azanar s'ha mostrat preocupat per l'escalada de tensió a Catalunya, i ha instat l'executiu socialista de Pedro Sánchez a «desarticular el moviment secessionista» aplicant novament l'article 155. L'exdirigent popular ha recordat que, durant el mandat del president Mariano Rajoy la intervenció no va ser suficientment dura, i que una nova és necessària i s'hauria de fer «com més aviat millor». 

Aznar avisa que la situació «anirà a pitjor» si no es corregeix

Durant una conversació amb el 'Diario de Mallorca', l'expresident ha assegurat que ara fa un any «no es va aplicar» l'article 155 de la Constitució Espanyola, perquè «el cop d'Estat» no es va «desarticular», sinó que tan sols van ser posades a disposició de la justícia «algunes persones». En aquest sentit, ha criticat Rajoy per oblidar-se de dissoldre «els grups de suport» i els «elements de finançament» de l'independentisme. 

Segons el fundador de la fundació FAES,  el mateix rei Felip VI anima a posar fi a l'«estat d'insurrecció», a través de les seves reiterades crides al «restabliment de l'ordre constitucional».  «La situació, si no es corregeix, anirà a pitjor»,  ha advertit Aznar, que també ha insistit que hi pot haver «violència» i ha assenyalat que és inútil intentar dialogar amb Quim Torra, l'opció que ara per ara encara manté Pedro Sánchez, indicant que la Generalitat està controlada «pels més radicals dels més radicals». 

El president Pedro Sánchez celebrarà un Consell de Ministres a Barcelona el 21-D
El president Pedro Sánchez celebrarà un Consell de Ministres a Barcelona el 21-D | CatalunyaDiari.cat

 

Sánchez avisa Torra que no dubtarà a actuar amb contundència

Dimecres mateix, des de la tribuna del Congrés dels Diputats, el president Pedro Sánchez va endurir el seu discurs, i va advertir Quim Torra que no dubtaria a actuar amb contundència i fermesa davant qualsevol vulneració de la llei. Al mateix temps, també va carregar contra  la «retòrica inflamatòria inacceptable» del Govern, pocs dies abans de  la celebració d'un Consell de Ministres a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. 

El cap de l'excecutiu espanyol va carregar contra la «retòrica inflamable» del Govern
El cap de l'executiu espanyol va carregar contra la «retòrica inflamable» del Govern | Cedida

 

En aquest sentit, i referint-se a la «deixadesa de funcions» dels Mossos d'Esquadra  amb les darreres accions dels Comitès de Defensa de la República (CDRs), el cap de l'executiu socialista va avisar que l'Estat actuarà, enviant «un nombre suficient» d'agents per «garantir la seguretat» a Catalunya.