Piscina Porqueres

L'aparició del bacteri de la legionel·losi obliga a tancar la piscina municipal de Porqueres

Es va detectar una colònia del bacteri després d'un control sanitari

L'Ajuntament de Porqueres anunciava aquest dimarts 13 d'agost el tancament de la piscina municipal  durant dotze hores per prevenció després que en un control sanitari apareguessin a l'aigua indicis de la presència del bacteri de la legionel·losi. En un dels controls rutinaris de Dipsalut «van aparèixer petits indicis del bacteri i vam creure oportú fer aquest tractament i tancar la piscina» explicava l'alcalde de Porqueres, Francesc Castañes, al 'Diari de Girona'. 

Concretament, la presència d'aquest bacteri va detectar-se en una de les anàlisis que es van fer als vestidors de la zona esportiva de Miànigues. Els resultats van preocupar a les autoritats, ja que el bacteri podria transmetre la malaltia de la legionel·losi, que recordem afecta a les vies respiratòries i que, depenent de la persona pot provocar des de febres lleus fins a infeccions pulmonars o fins i tot la mort. Per aquest motiu, l'Ajuntament va decidir tancar les instal·lacions per fer el  tractament i la desinfecció dels llocs que intervenen en el circuit de l'aigua.

Tractament amb clor

L'alcalde expressava la seva preocupació en tractar-se d'un bacteri inherent  «quan l'aigua queda tancada a les canonades i aquesta arriba a una temperatura d'entre 20 i 40 graus, es troba en unes condicions òptimes perquè el bacteri pugui créixer i proliferar. Tota l'aigua la porta, però es desenvolupa quan es donen condicions òptimes de temperatures».

Per tal d'eliminar la presència d'aquests organismes  cal fer un tractament  que té una durada d'unes dotze hores aproximadament, i que consisteix a aplicar altes dosis de clor a tota la instal·lació sanitària. Una actuació que l'ajuntament assegura «es va dur a terme per garantir la seguretat dels usuaris».  La piscina es va obrir amb normalitat el dimecres i es preveu que ja funcioni correctament i a ple rendiment tot el que queda d'estiu.

També et pot interessar...