Muntatge d´un edifici de pisos exterior i una dona sorpresa

El poble d'Espanya que té habitatges de lloguer per només 5 € el metre quadrat

Descobreix el poble andalús on és una ganga viure de lloguer

Molta gent té la inquietud i la preocupació durant un temps del lloc on trobar un lloguer que els satisfaci. I la veritat és que en els últims anys no és gens fàcil trobar un habitatge a un preu assequible. Però que no s'estengui el pànic perquè tenim una solució si tens disponibilitat per moure't per Espanya.

Especialment, a les grans capitals espanyoles és gairebé impossible no destinar més de la meitat del sou al pagament mensual del lloguer. Però la veritat és que canvien molt les coses pel que fa a aquest tipus de lloguers si no tens problema a anar-te'n a viure a un poble.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

En cas que hagis triat marxar de la gran ciutat a un poble allunyat del soroll que suposa el trànsit d'una urbs, pots pagar un lloguer estirat de preu. Exactament, ho pots fer per menys de cinc euros el metre quadrat, com ho sents. Encara que sembli mentida, hi ha un poble d'Espanya país on ho pots aconseguir i no és cap broma.

Baeza, el municipi on és més barat viure de lloguer: aquest és el preu del metre quadrat

Això sí, per llogar un pis per molt pocs diners hauràs de desplaçar-te fins a la província de Jaén. Més concretament al poble de Baeza, el municipi més barat d'Espanya per llogar un habitatge, segons Idealista.

Muntatge de la catedral de Baeza i una rodona amb una noia viatgera
Baeza és el poble més barat per viure de lloguer, segons Idealista | Getty Images, 89Stocker

De fet, segons les dades que ha tret clar un estudi realitzat per la web de venda i lloguers de pisos Idealista, parlem d'una localitat única. L'única del país amb un preu inferior als 5 euros el metre quadrat, més concretament són 4,1 euros de mitjana el que costa.

Si ens fixem en altres municipis on és molt barat llogar, podem posar l'ull a tres localitats més. Ens referim especialment a Almansa (Albacete), Ontinyent (València) i Puertollano (Ciudad Real). En aquestes poblacions, el preu mitjà del metre quadrat és d'exactament 5 euros el metre a l'hora de llogar un habitatge. Si ens centrem a les localitats andaluses de Linares (Jaén) i Lucena (Còrdova), totes dues comparteixen un preu mitjà de 5,2 euros. Per contra, a Alzira (València) i Plasència (Càceres), es queden en 5,3 euros el metre quadrat per llogar un habitatge.

Al nord d'Espanya, Ponferrada és la localitat més barata per viure de lloguer

Pel que fa al nord d'Espanya, Ponferrada (Lleó) i Narón (La Corunya) són els primers mercats en aquesta llista de lloguers barats. I podem trobar el metre quadrat amb una mitjana de 5,4 euros. Tornant al centre del nostre país, posem el focus a localitats com Valdepeñas (Ciudad Real), que arriba als 5,5 euros el metre quadrat.

Imatge del castell de Ponferrada de nit
Ponferrada és el lloc més assequible del nord d'Espanya per llogar | Ayuntamiento Ponferrada

La llista continua amb 5,6 euros a Xàtiva (València) i Calatayud (Saragossa). Pel que fa a la llista de municipis amb un preu de 5,7 euros podem trobar Ferrol (La Corunya), Molina de Segura (Múrcia), Llacuna de Duero (Valladolid) i Langreo (Astúries).

Seguint amb aquest rànquing de la web Idealista, trobem Alcantarilla (Múrcia), Mèrida (Badajoz), Sant Andreu del Rabanedo (Lleó) i Borriana (Castelló). Allà podem aconseguir un preu de 5,8 euros i arriba fins a 5,9 euros a Talavera de la Reina (Toledo) i Lorca (Múrcia). Si marxem fins al sud, el municipi de Ronda (Màlaga) té el preu mitjà del metre quadrat proper als 6 euros.

Després de conèixer aquesta extensa llista, només has de decidir, si la teva feina t'ho permet, a quin poble vols anar-te'n a viure com més aviat millor. I el més important, recorda que aquest lloguer et sortirà més barat que en molts altres llocs d'Espanya on hagis viscut fins ara.