Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home caminant sota la pluja.

Nous avisos aquesta tarda per pluges a Catalunya: 18 comarques, en alerta

També es preveu una baixada notable de les temperatures

Diuen que després de la tempesta sempre arriba la calma. Aquesta vegada serà a l'inrevés. Després de dies d'una calor poc habitual i màximes de fins a 29° —que es van registrar ahir dimecres a Lleida—, arriben de nou les pluges i tempestes a Catalunya. Concretament, arriben a partir d'aquesta tarda a la meitat oest del país. 

Així mateix, s'esperen pluges a la Val d'Aran, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà, el Solsonès, la Noguera, el Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues, la Ribera d'Ebre, el Priorat, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

S'espera que al llarg de tota la jornada creuin bandes de núvols alts i mitjans de sud-oest a nord-est que deixaran el cel cobert. Per una altra banda, hi haurà intervals de núvols baixos principalment al sector occidental, al vessant sud del Pirineu.

També podrien formar-se a punts del litoral, sobretot als dos extrems de la zona i a punts del prelitoral, on s'estendran al final del dia. Segons ha publicat el Servei Meteorològic de Catalunya, s'esperen alguns ruixats a la meitat oest del territori tot i que podrien afectar també a altres punts.

Mapa clima Catalunya vint d'octubre
Baixada suau de les temperatures a tot el territori i xàfecs en punts concrets | Meteocat

Tal com ha publicat aquest matí al seu perfil de Twitter: «Avui continuaran els ruixats a la meitat oest i és possible que afectin també a altres punts. Tot plegat amb una baixada de la temperatura notable. Demà la situació meteorològica serà més estable amb el predomini de l'ambient assolellat».

Baixada de les temperatures de forma general i precipitacions mínimes

Pel que fa a precipitacions durant avui, dijous 20 d'octubre, s'esperen a la meitat oest del país. Sobretot al quadrant nord-occidental i en especial al vessant sud del Pirineu occidental on serà més persistent i continuada. A més d'això, en són possibles, a altres punts del territori, de forma dispersa i durant la tarda.

La precipitació anirà acompanyada de fang i es podrien acumular quantitats modestes de precipitació, localment poc abundants al vessant sud del Pirineu occidental i abundants a cotes altes.

La temperatura màxima serà moderada i més baixa a l'interior de la meitat oest. S'espera una baixada suau de temperatures a la resta de territori.

La visibilitat serà bona i localment regular en conjunt. Tot i això, a punts del litoral i prelitoral, així com al Pirineu i Prepirineu, sobretot sector occidental, serà localment regular o dolenta.

S'imposarà el vent fluix i moderat de component sud amb cops forts a la Catalunya Central. Al Pirineu i Prepirineu, a cotes mitjanes i altes, hi haurà ratxes molt fortes de vent on podrien assolir més de setanta km/h.

Al litoral s'imposarà el vent entre sud i est, si bé hi haurà ratxes fortes a punts de la Costa Brava. Al final del dia el vent serà fluix i de direcció variable.