Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La periodista Montse Llussà durant el prego de la Festa Major de Sant Pere de Reus

La periodista de Rac 1, Montse Llussà, es recupera del seu càncer: «No m'he deixat...»

La periodista catalana ha explicat a Rac1 les vivències al voltant de la malaltia i el tractament

«Estic bé, no enganyo mai, quan dic que estic bé. Des del primer dia que em van diagnosticar, ho dic». Així començava ahir la periodista reusenca en una entrevista a RAC1.

Es disposava a explicar com es troba i com està anant el seu tractament contra el càncer. En el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, la Montse Llussà es va passar pels micròfons de casa seva per detallar les vivències.

Llussà que actualment està combatent la malaltia, destacava que «Ho he passat de la millor manera possible. No m'he deixat vèncer per mals pensaments». La periodista del Versió RAC 1 està esperançada i és optimista, així ho ha demostrat en la conversa amb Toni Clapès.

La periodista només ha tingut paraules d'agraïment per l'atenció mèdica rebuda durant aquest temps. «Estic extremadament agraïda de com de bé em porten, m'han cuidat molt», ha destacat.

Tomàs Cortadellas va ser el doctor que li va diagnosticar i, el mateix dia que li va comunicar, va afegir que hi havia un tractament excel·lent pel tipus de tumor que tenia. Em va dir, «no pateixis, ets a Barcelona al segle XXI i, per tant, tranquil·la. I no vaig patir, tot el que em va dir s'ha complert», afirma Llussà.

Els tractaments rebuts

La periodista de RAC1 ha explicat el tractament rebut fins ara i com l'ha afrontat. «He passat cinc mesos de quimioteràpia, he fet 12 sessions, una cada setmana, i quatre sessions més, una cada vint-i-un dies».

També ha destacat que la prevenció és imprescindible en tota mena de càncer. Ha afirmat que tot i que la por t'envaeix al principi: «he fet vida normal gràcies a la meva filla de tres anys, que no et deixa descansar».

La col·laboradora ha detallat el seu pas per quiròfan. «Fa nou dies em van operar i em van treure un tumor al pit esquerre, i deu ganglis a l'aixella. L'operació va anar molt bé, ha quedat net. Estic movent el braç i estic força bé».

Positivisme i esperança

Montse Llussà aconsella una actitud positiva per a totes aquelles dones que els acaben de diagnosticar, «viure-ho amb una actitud positiva ajuda i cura», afirma. Cal aprofitar els bons moments i viure'ls intensament, destacava.

«Càncer no és sinònim de mort, cada cop hi ha més investigació. En molts casos es converteix en malaltia crònica. No sé jo que hagués passat amb aquest mateix tumor fa vint anys».

A la pregunta de l'audiència de quan tornarà la Montse, ha respost: «Això depèn una mica de l'oncòleg i del ginecòleg, ara m'han operat, m'he de recuperar i després començo radioteràpia, necessària, dia a dia».