YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Baixen a 120 els pacients ingressats per covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida

L'Hospital Arnau de Vilanova habilita una nova UCI amb capacitat per vuit persones

Una investigadora científica treballa en la cerca de remei pel coronavirus, 2020
Catalunya continua batallant contra el coronavirus. | ACN

El nombre de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha disminuït aquest dijous en 9 i s'ha quedat amb 120 persones. Segons dades del Departament de Salut, d'aquests pacients, n'hi ha 60 a l'Hospital Arnau de Vilanova, 7 a l'Hospital Santa Maria, 10 a l'Hotel Salut Nastasi i 43 a altres centres.

Així mateix, s'ha posat en funcionament una altra UCI a l'Arnau de Vilanova, amb capacitat per a 8 persones tot i que fonts del mateix centre hospitalari han precisat que no està plena. De fet, a l'Arnau hi ha 9 persones a l'UCI. Des que va començar el confinament perimetral al Segrià, és el primer dia que es registra un descens d'ingressos als hospitals de Lleida.

Dels 60 ingressos per covid-19 a l'Arnau, 9 són a l'UCI i 51 a planta. Així mateix, en aquest hospital, des de l'1 de juliol s'han donat d'alta 74 persones amb coronavirus. Al Santa Maria hi ha 4 persones a l'UCI i 3 a planta i des de principis de mes s'ha donat d'alta un pacient. Als altres centre hospitalaris de la regió, 2 són a l'UCI i 41 a planta.

Budó admet que al Govern li «preocupa» l'evolució del coronavirus a l'Alt Empordà

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha admès que al Govern li «preocupa» l'evolució del coronavirus a l'Alt Empordà. «Hi ha alguna dada que ens preocupa i s'està analitzant», ha dit Budó. A la comarca, s'ha registrat un repunt de casos i de fet, la Fundació Salut Empordà —que gestiona l'hospital de Figueres— ha tornat a restringir les visites de familiars.

La consellera ha recordat que els brots de la covid-19 «hi són i són presents», no només al Segrià i a l'Hospitalet, sinó també a Barcelona ciutat i en d'altres zones de Catalunya. Budó però, no ha volgut avançar quines mesures s'adoptaran per frenar aquest nou avenç de la pandèmia i s'ha remès a esperar fins després de la reunió del Procicat.

La consellera de la Presidència ha admès que «òbviament» l'enduriment de les mesures «òbviament» troba damunt la taula. Budó ha explicat que, precisament, fer passos enrere permetrà «poder aturar la propagació del virus i els brots que apareixen», perquè —ha volgut recordar— el SARS-CoV-2 «està present entre nosaltres i no ha marxat».

Sobre la situació a comarques gironines, la consellera de la Presidència ha explicat que a la demarcació hi ha «alguna dada que ens preocupa». No n'ha volgut concretar massa res, tan sols que s'analitza l'evolució a l'Alt Empordà, i s'ha remès a esperar fins després de la reunió del Procicat, «que és el comandament on es prenen les decisions i s'analitza la informació» al voltant de la pandèmia a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari