La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa

El risc de rebrot baixa a Catalunya amb 1.147 nous positius en les últimes 24 hores

Salut també ha informat de vuit noves defuncions entre ahir i avui

El departament de Salut ha informat aquest dilluns que en les últimes hores s'han detectat 1.147 nous positius de Covid-19 amb proves PCR a Catalunya, i s'han registrat 8 defuncions més. Amb aquests nous contagis, la xifra total d'infectats, des de l'inici de la pandèmia, se situa en els 131.070 pacients. La notícia positiva és que el risc de rebrot ha baixat, i ara ha caigut per sota dels 200 punts, concretament fins als 199,56 punts, una baixa d'1,31 respecte d'ahir. 

Tot i això, segueix augmentant el nombre de pacients ingressats a tot el territori per la Covid-19. Aquest dilluns hi ha 699 persones ingressades, 34 més que les que hi havia el diumenge, i 137 segueixen a les UCI, una més que ahir. 

A més, la taxa R0 segueix per sobre d'1, és a dir, que l'epidèmia encara està en expansió, tot i que amb una velocitat molt més reduïda que fa unes setmanes. Ara mateix el nombre R se situa al voltant dels 1,09 punts a tot Catalunya. 

L'edat mitjana de les persones contagiades segueix sent molt més baixa que al març i l'abril i se situa al voltant dels 38,22 anys. D'altra banda, l'últim informe de Salut informa que en la setmana entre el 21 i el 27 d'agost es van realitzar a Catalunya 106.395 proves de PCR, de les quals 7.314 van resultar positives. 

Torra ordena als Mossos «màxima severitat» davant dels incompliments de les normes de prevenció contra la Covid-19

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat «màxima severitat» als Mossos d'Esquadra davant de «qualsevol incompliment de les normes de prevenció contra la Covid-19». Torra ha fet aquest anunci després que aquest cap de setmana la policia catalana hagi desallotjat almenys dues festes il·legals sense mesures de seguretat: una a Sants, amb 160 persones, i una altra a Viladecans, amb un centenar més.

«Això no és una festa, és un acte d'insolidaritat que va contra els esforços de tots», ha dit Torra en una piulada on també ha dit que el risc de rebrot ha arribat a 200 i, per tant, és «molt alt».