Catalunya registra 1.125 casos nous de coronavirus confirmats per PCR

Paral·lelament, ha augmentat la taxa del risc de rebrot

Personal sanitari utilitzant un respirador pels pacients de Covid-19El total de contagis a Catalunya s'eleva a 98.870 | Cedida

Catalunya registra 1.125 casos nous de coronavirus confirmats per PCR i el total s'eleva a 98.870, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 120.547 casos (1.168‬ més) amb totes les proves. Segons les dades de Salut, 12.954 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, després que s'hagin reportat 16 defuncions en les últimes hores.

El risc de rebrot, des de mitjan juliol a la zona vermella, se situa en 169,14, per damunt de la setmana passada, quan era de 156,25 (del 6 al 12 d'agost). La velocitat de propagació és manté estable en 1,09, tot i créixer una centèsima i seguir per damunt d'1. Hi ha 657 pacients ingressats, 26 més que en el balanç anterior, i 132 a l'UCI, un més.

El coronavirus podria no erradicar-se mai

El professor Mark Walport, de la junta d'experts que treballa amb el govern britànic en la lluita contra el coronavirus va avisar ahir dissabte, 22 d'agost, que la malaltia podria romandre activa a escala global de manera indefinida, i que caldrien diverses rondes de vacunació per minimitzar la seva amenaça. «Això no serà com la verola, que podia erradicar-se amb una vacuna. Aquest virus estarà amb nosaltres per sempre d'una forma o una altra», va avisar en una entrevista de BBC4.

«Serà necessari, gairebé amb tota seguretat, que es realitzin campanyes de vacunació a intervals regulars», va afegir. Amb tot, el professor s'ha mostrat «raonablement optimista» respecte a la possibilitat d'aconseguir una vacuna satisfactòria, encara que, en la situació actual, encara caldran mesures «més dràstiques» per impedir un repunt de casos —almenys al Regne Unit— que puguin saturar la demanda per aquesta.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari