URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Catalunya té prop de 3.000 grups escolars confinats i quatre centres educatius tancats

Després de tres dies de descens, les xifres han tornat a incrementar-se | Ara hi ha 73.101 persones en quarantena

Pla general d'alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura.
Ara com ara, a Catalunya hi ha prop de 3.000 grups escolars confinats i quatre centres educatius tancats. | ACN

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 s'ha incrementat fins als 2.990, 172 més que dimecres, després de tres dies seguits de descensos. Segons les dades del Departament d'Educació, ara com ara, els grups confinats són el 4,15% del total. Hi ha 73.101 persones confinades, 4.118 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 69.619 són alumnes, 3.321 docents i personal d'administració i serveis i 161 personal extern.

En els darrers deu dies s'han confirmat 6.690 positius, 6.012 dels quals entre alumnat, 616 entre docents i personal d'administració i 62 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 20.905, 842 més que en el balanç anterior. Als tres centres completament tancats de dimecres s'hi afegeix aquest dijous la Llar d'infants d'Ordis, a la comarca de l'Alt Empordà, que ha confinat l'únic grup que té per un cas positiu de Covid-19 en un alumne.

Els altres tres centres educatius que romanen tancats a Catalunya són l'escola 1 d'Abril de La Palma d'Ebre, l'escola El Tallat de Sant Martí de Riucorb, així com l'Escola Maldanell de Maldà.

CCOO reclama que els tests PCR als centres educatius vagin a càrrec de personal sanitari

Després que el Departament d'Educació hagi impulsat el canvi en el protocol sobre la Covid-19 a partir de secundària, per tal que els alumnes, guiats per un docent, es facin a si mateixos la prova PCR, la Federació d'Educació de CCOO ha reclamat que els tests als centres educatius vagin a càrrec de personal sanitari. En aquest sentit, el sindicat ha assegurat que aquesta modificació no s'ha pactat amb els agents socials i per aquest motiu reclamen que es contracti personal especialitzat, que supervisin el procediment i que puguin intervenir davant «possibles complicacions».

Així mateix, des de CCOO s'ha rebutjat també que siguin els equips educatius els que hagin de fer «seguiment» dels contactes, per la sobrecàrrega de feina que ja tenen. El sindicat ha finalitzat el seu comunicat acusant el Departament d'Educació d'optar per la «unilateralitat» i ha exigit al Govern que «posi totes les eines possibles per evitar la propagació de la pandèmia».


Comentaris

envia el comentari