El cap de setmana deixa males notícies: les dades que acaba de donar Sanitat

Les dades segueixen empitjorant en aquesta segona onada

Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona
Les xifres no milloren i el govern  espera que facin efecte les noves restriccions | Cedida

El ministeri de Sanitat ha publicat una nova actualització sobre la situació epidemiològica a Espanya provocada per la Covid-19 i s'ha tornat a viure un cap de setmana de rècord de contagis. Segons les dades facilitades per les diferents comunitats, s'han diagnosticat quasi 52.386 casos al llarg dels últims dies.

D'aquests més de 52.000 casos, 4.441 haurien estat diagnosticats el dia anterior, ja sigui a través d'una prova PCR o d'un test d'antígens. Aquesta llista la lidera el País Basc amb 1.075 seguit de Catalunya i Astúries, que sumen 540 i 470 respectivament. Això si, la comunitat autònoma que més casos s'ha sumat al total ha estat la catalana amb 9.630 en una setmana. Respecte al nombre de morts, 512 les persones han perdut la vida per la Covid-19 en les últimes hores. El nombre total de morts a Espanya ascendeix ja a 39.345, segons les últimes dades del ministeri.

Per altra banda, també preocupa la situació dels hospitals, ja que a l'Estat ja hi ha 21.029 persones hospitalitzades amb coronavirus. Aquestes ocupen un 17,28% del total de llits hospitalaris del nostre país. Al seu torn el nombre de pacients que es troben ingressats a les diferents UCI, tant de centres públics com privats, se situa en 3.007 aquest dilluns.

Augmenta la incidència acumulada de contagis

La incidència acumulada de contagis per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies segueix pujant i es manté un dia més per sobre dels 500. Ha tornat a augmentar des dels 525,74 de divendres passat fins als 529,43 que marcava aquest dilluns 9 de novembre a escala nacional.

Entre el 30 d'octubre i el 5 de novembre el nombre de proves PCR i test d'antígens realitzats ha estat d'1.142.815. Aquests han tingut una positivitat d'un 13,5%. L'últim dia concret amb dades és el passat 6 de novembre amb 180.588 proves realitzades de les quals van donar positiu un 13,49%.

L'OMS celebra l'avanç de la vacuna de Pfizer

Ara bé, no tot són males notícies i el director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, ha celebrat les «encoratjadores» notícies de la vacuna de Pfizer i Biontech. La farmacèutica ha anunciat aquest dilluns que la seva eficàcia és de més del 90 per cent. «El món està experimentant una innovació i col·laboració científica sense precedents per posar fi a la pandèmia», ha explicat Adhanom en una publicació al seu compte de Twitter.

Pfizer i Biontech han anunciat aquest dilluns que la seva vacuna contra la Covid-19 és eficaç en més del 90 per cent, després del «èxit» de la primera anàlisi intermedi del seu assaig de fase 3. Així, la seva candidata a vacuna basada en ARNm, BNT162b2 contra la SARS-COV-2 ha demostrat la seva eficàcia contra el coronavirus en participants sense evidència prèvia d'infecció, segons la primera anàlisi d'eficàcia provisional realitzat el 8 de novembre. Les proves han estat realitzades a un total de 43.538 participants i l'anàlisi ha avaluat 94 casos confirmats de Covid-19 en participants de l'assaig. 


Comentaris

envia el comentari