Imatge d'arxiu d'una mostra de laboratori de Covid-19

La CE vol tancar un acord amb Pfizer-BioNTech per comprar anticipadament 300 milions de dosis

Von der Leyen celebra l'anunci de les farmacèutiques sobre l'eficàcia de la seva vacuna

Les farmacèutiques Pfizer i Biontech han anunciat que la seva vacuna contra la Covid-19 ha demostrat tenir una eficàcia de més del 90% en els assajos clínics a gran escala. Després d'aquesta revelació, Brussel·les ha assegurat que espera tancar «aviat» un acord per comprar anticipadament 300 milions de dosis de la seva vacuna.

Així ho ha avançat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, poc després que aquestes companyies hagin anunciat l'eficàcia del seu fàrmac. Ara per ara, la Comissó Europea ja ha tancat acords de compra anticipada amb AstraZeneca, Sanofi i Johnson&Johnson, però encara està negociant amb Pfizer-Biontech. Tot i això, la presidenta ha celebrat que la vacuna de Pfizer-Biontech estigui donant «bons resultats».
 

Després de l'anunci de Pfizer i Biontech l'Ibex 35 es dispara més d'un 8%

Els anuncis de Pfizer i Biontech sobre l'eficàcia superior al 90% de la seva vacuna contra la covid-19 han fet reaccionar a l'Ibex 35 que ha patit un creixement sobtat. En concret, el selectiu espanyol ha arribat a superar els 7.500 punts, més d'un 8%, justament quan estava fregant la barrera dels 7.000 punts després de moltes setmanes.

A més, és la primera sessió des que aquest cap de setmana s'ha confirmat la victòria de Joe Biden a les eleccions dels Estats Units. Així, els valors que més creixen des d'aquest migdia són IAG, increments superiors al 38%; seguit de Meliá Hotels (+26,1%), Amadeus IT Grouo (+25,5%), Aena (+18,47%), Ferrovial (+17,24%), Banc Sabadell (+12,62%) i Merlin (+12,39%). Als parquets europeus, el DAX alemany puja més d'un 5%, el CAC 40 de París ho fa en un 6,3%, els parquets britànics augmenten un 5% el valor de les seves accions i els italians en un 4,8%.

Aquest migdia, les farmacèutiques han assegurat que la seva vacuna contra la covid-19 ha demostrat tenir una eficàcia de més del 90% en els assajos clínics a gran escala. Mentre aquestes proves en humans continuen el seu curs, els resultats preliminars indiquen que la vacuna protegeix de la covid-19 en la majoria dels casos set dies després de la segona dosi.

De fet, segons han anunciat aquest dilluns les companyies, Pfizer i Biontech esperen demostrar la seguretat de la vacuna durant la tercera setmana de novembre. Si constaten que no té riscos per la salut, llavors demanaran l'autorització dels reguladors per comercialitzar la vacuna de manera urgent.