Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

Catalunya registra un rècord de positius per coronavirus en 24 hores i el risc de rebrot segueix augmentant

Es declaren 5.295 nous casos confirmats per PCR i TA, 21 morts i 72 ingressats més

Rècord de contagis per coronavirus en un dia a Catalunya. En l'actualització de dades s'han declarat 5.295 nous casos confirmats per PCR o tests d'antígens (TA), que augmenten la xifra en 192.437 casos des de l'inici de la pandèmia.

Segons l'últim balanç, el 10,90% de les proves que es fan donen positiu. També s'ha informat de 21 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.725. D'altra banda, hi ha 72 ingressats més per coronavirus als hospitals catalans, amb un total de 1.698 persones, 296 de les quals a l'UCI (+14).

A més, el risc de rebrot per covid-19 puja 68,79 punts més en un sol dia i ja arriba als 635,71 punts, segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, creix sis centèsimes, d'1,40 a 1,46.

Vergés assegura que es fan PCR de contactes fora dels CAP

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que s'estan fent PCR als contactes de positius en diferents llocs fora dels CAP i que des del departament s'està treballat per alleugerir la pressió a l'atenció primària. També ha assegurat que s'ha reforçat el personal administratiu i les centraletes per poder cobrir totes les necessitats. D'altra banda, ha demanat al govern espanyol poder tornar a contractar estudiants d'últim curs per suplir la manca de personal, per exemple a infermeria, com ja es va fer al març en plena primera onada.

Vergés ha explicat que les trucades diàries al 061 s'han triplicat i que s'estan fent «tots els esforços» per atendre aquest volum. En aquest sentit, també ha afirmat que s'estan posant centraletes «a marxes forçades» en l'atenció primària.

D'altra banda, ha apuntat que és «important poder compaginar» l'activitat relacionada amb la covid amb aquella que no ho està per evitar la situació viscuda al març, quan es va haver d'aturar tota l'activitat no urgent. La consellera ha dit que la situació és ara «més complexa que al març» en el sentit que es demana poder abordar les dues coses.