Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Trapero

Interior no hauria parlat amb l'actual cap dels Mossos sobre la restitució de Trapero

Sàmper no ha fet cap pas, per ara, per retornar Trapero al comandament del cos

Trapero
Trapero ha estat absolt per l'Audiència Nacional aquesta mateixa setmana. | ACN

La setmana que encara ja la seva recta final ha estat especialment dolça per al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que ha estat absolt per l'Audiència Nacional dels delictes dels quals se l'acusava, sedició i desobediència. Amb la seva absolució, en els darrers dies s'ha obert la porta a la possibilitat que Trapero torni a exercir de cap dels Mossos d'Esquadra: tot i que és el policia de més rang —major—, després del procés judicial al qual ha estat sotmès durant tres anys i de la seva destitució via article 155, el comandament del cos va passar a un dels comissaris —el rang inferior al de major—, Eduard Sallent.

Sàmper no ha parlat amb Sallent

Després de les primeres reaccions a la sentència, doncs, es va començar a parlar públicament de la possibilitat del retorn de Trapero al lideratge dels Mossos d'Esquadra. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va explicar que al mes de setembre, tot just ingressar al seu càrrec de conseller, va mantenir una reunió amb Trapero en què li va manifestar el seu oferiment de restitució en cas que l'Audiència Nacional l'absolgués. Trapero va subsumir l'acceptació de la proposta a la seva pròpia recuperació anímica després d'un llarg procés judicial del qual podia sortir amb una pena de fins a onze anys de presó.

El mateix Sàmper va explicar que aquest dimecres, oficialitzada la sentència, va reiterar la seva proposta a Trapero, després d'haver-ne informat l'actual cap dels Mossos, Eduard Sallent, que no va posar el càrrec a disposició d'Interior després de la sentència tot i que Sàmper «ho esperava». Ara bé, malgrat la versió del titular d'Interior, alguna cosa no quadra. La Cadena SER informava aquest dijous, 22 d'octubre, citant fonts properes a Eduard Sallent, que Miquel Sàmper no ha parlat am ell sobre la seva continuïtat com a cap dels Mossos d'Esquadra ni sobre l'oferta de restitució planetjada a Josep Lluís Trapero.

Cap constància de la restitució de Trapero a la cúpula de Mossos

Davant d'aquesta versió dels fets, doncs, mancarien passos reals per part d'Interior a l'hora d'intentar que Trapero tornés a dirigir els Mossos d'Esquadra. Sallent no té constància oficial que pugui ser rellevat i, per tant, la sensació ara dins del cos de Mossos d'Esquadra i en especial a la seva cúpula és que no es preveuen canvis ja que no consta que Interior pretengui restituir Trapero, tot i el que Sàmper ha dit públicament.