Imatge d'arxiu d'una aula

Pugen a 2.399 els grups escolars tancats (271 més) i a 58.053 les persones confinades (6.952 més)

Es registren 4.387 positius en els últims 10 dies

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 2.399, 271 més que els declarats aquest dijous, segons dades del Departament d'Educació. És el 3,33% del total. Hi ha 58.053 persones confinades, 6.952 més que el balanç anterior. D'aquestes, 55.437 són alumnes, 2.470 docents i personal d'administració i serveis i 146 personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 4.387 positius, dels quals 3.935 entre alumnat, 410 entre docents i personal d'administració i 42 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 11.079, 741 més que en el balanç anterior. Actualment no hi ha cap centre tancat a Catalunya.

Els alumnes d'educació especial en quarantena podran continuar anant als centres si compleixen una sèrie de requisits

Els alumnes d'educació especial en quarantena per un positiu en el seu grup estable podran mantenir l'assistència al centre si compleixen uns requisits. Així ho contempla el protocol específic que el Departament d'Educació ha elaborat per aquesta tipologia de centres. El document introdueix el concepte de «quarantena supervisada», destinada a aquells casos en que l'alumne rep al centre una atenció especial de la qual no es pot disposar a casa. A més, l'estudiant ha de donar negatiu en una prova PCR i no tenir símptomes, hi ha d'haver l'acord entre famílies i professionals –que hauran de signar un document-, cal arribar al centre en transport privat i el centre disposa dels espais per garantir que no hi ha contacte amb altres grups.

Abans d'iniciar una quarantena supervisada, la direcció del centre haurà d'informar la inspecció educativa i els serveis territorials. I en el cas de centres concertats i de corporacions locals o diputacions és necessari el vistiplau de la titularitat abans d'iniciar aquesta quarantena supervisada. El document recull que a l'hora de portar a terme aquesta quarantena «compartida» entre el centre i el domicili cal extremar les mesures de protecció en tots els contextos, s'ha d'evitar el contacte amb la resta de persones del centres i s'ha de fer un seguiment estret dels infants o joves per detectar l'aparició de qualsevol símptoma.

A més, s'hauran de mantenir els grups amb un màxim de vuit alumnes i els professionals que en formin part no podran tenir contacte amb cap altre grup. Aquests hauran de fer ús de mascaretes FPP2 i mantenir la distància de seguretat en el cas d'infants que no poden dur mascareta. En el cas dels especialistes, que sí que en tenen, hauran d'extremar les mesures de seguretat, entre les que s'inclouen l'ús de mascaretes FPP2, pantalla facial i bata d'un sol ús. En tot cas, caldrà limitar les actuacions d'aquests especialistes mentre duri la quarantena.