Dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de color groc amb tècnics davant

Catalunya suma 2.260 contagis i 16 morts per coronavirus en les últimes 24 hores

A més, el risc de rebrot es dispara 14 punts

Catalunya ha declarat 2.260 nous casos de covid-19 confirmats per PCR en les darreres 24 hores, segons les dades actualitzades pel Departament de Salut. El total de positius confirmats per PCR des de l'inici de la pandèmia és de 145.863 i s'eleva a 171.474 amb totes les proves, 2.426 més que en el balanç d'ahir.

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.401 persones per coronavirus a Catalunya, 16 més des de l'últim balanç fa 24 hores. D'altra banda, el risc de rebrot es dispara 14 punts i se situa en 182,72. La velocitat de contagi també s'incrementa de 0,96 a 0,99, i ja frega la barrera d'1. En paral·lel, els ingressats als hospitals pugen en 29 persones i ara són 784, dels quals 162 estan a l'UCI, vuit més que fa 24 hores.

Metges de Catalunya convoca vaga a l'atenció primària entre el 13 i el 16 d'octubre

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat vaga a l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) pels dies 13, 14, 15 i 16 d'octubre per «salvar i evitar el desmantellament del primer nivell assistencial», segons ha anunciat en roda de premsa.

El president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Javier O'Farrill, ha assegurat que és «la vaga de la desesperació» provocada per «la ineptitud del departament de la Consellera, del CatSalut i l'ICS». O'Farrill ha fet una crida a l'ICS a «asseure's a negociar de veritat» per evitar la protesta, però tot i que ha admès ser conscient de l'impacte de la vaga, el sindicat ha criticat la «deixadesa» de l'administració amb l'atenció primària .

«Volem qualitat a l'atenció primària», ha dit O'Farrill, criticant que ara s'està atenent a la població com si fossin «bestiar». «Som conscients del moment que vivim, però ara estem treballant amb serveis mínims», ha lamentat. «La població té la sensació que el metge de primària no està visitant, i estem atenent un 20% més d'activitat que abans de la pandèmia. Ningú ens escolta, i estem entre l'espasa i la paret», ha lamentat.