Espanya suma 3.781 nous positius de Covid-19 en les últimes 24 hores

Fernando Simón ha destacat que, si bé la situació segueix sent complicada, sembla que s'està estabilitzant

Una persona amb un termòmetre digital prenent la temperatura a una dona
El ministeri de Sanitat ha informat del darrer balanç de la pandèmia a Espanya | Europa Press

Fernando Simón ha comparegut aquest dijous per oferir el balanç diari de la pandèmia de Covid-19 a Espanya. En aquest sentit, l'expert ha informat que en les últimes 24 hores s'han detectat 3.781 nous positius de coronavirus, un avanç respecte a ahir que eren 3.594. Així doncs, l'informe d'aquest dijous ha afegit 9.658 nous positius a la xifra global de contagis, que se situa ja en 429.507. 

Pel que fa a les persones que han perdut la vida en els últims 7 dies, les defuncions sumen 132 pacients, dels quals 56 a la Comunitat de Madrid. Així, el nombre total de morts des de l'inici de la pandèmia se situa en 28.996, segons les estadístiques oficials. D'altra banda, Simón ha destacat que moltes comunitats, entre les quals Catalunya, indiquen ja una tendència estable pel que fa a la propagació del virus. 

Pel que fa als ingressos hospitalaris, durant la setmana passada es van registrar 1.607 ingressos en llits hospitalaris, 132.988 des de l'inici de la pandèmia a Espanya, i 114 a la Unitat de Cures Intensives (UCI), 12.206 en el total global de la Covid-19.

Sanitat no té localitzat l'origen del 71,5% dels casos

D'altra banda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha assenyalat que a penes el 28,5 per cent dels casos de COVID-19 han tingut contacte amb un cas confirmat entre el 16 i el 23 d'agost, la qual cosa significa que el 71,5 per cent dels casos no tenen un origen conegut i, per tant, procedeixen de transmissió comunitària no controlada.

En roda de premsa aquest dijous, l'epidemiòleg ha reconegut que «s'està incrementat» la pressió sobre l'Atenció Primària davant el gran augment de casos de COVID-19 de les últimes setmanes, però ha puntualitzat que no és «excessiu».

«Continuem tenint una pressió hospitalària no excessiva. Però s'està incrementant en Primària per la detecció de casos lleus. La pressió en Primària sí que existeix però sense arribar a nivell de saturació excessiu», ha comentat, puntualitzant que «als hospitals estem en una situació relativament tranquil·la». «És veritat que tenim 6.036 casos ingressats en aquest moment, que ocupen el 5 per cent del total dels llits. No és una quantitat exagerada. Però és cert que per a una sola patologia és un volum important», ha admès.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari