Augmenten a 5 els morts diaris per coronavirus a Espanya

El nombre de contagis ha baixat lleugerament
Dues professionals sanitàries de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Augmenten a 5 els morts diaris per coronavirus a Espanya | ACN

El ministeri de Sanitat ha informat aquest dijous, 4 de juny, que en les últimes 24 hores s'han comptabilitzat cinc noves víctimes mortals per coronavirus a Espanya, quatre més que el dia anterior. En canvi, els morts en l'última setmana baixen dels 63 d'ahir als 56, en un nou ball de xifres que fa impossible analitzar com està evolucionant la pandèmia al territori. La xifra de morts totals augmenta fins als 27.133.

Respecte dels nous contagis, aquest dijous se n'han sumat 195 positius confirmats, la majoria d'ells a Madrid (87) i Catalunya (51), una davallada en comparació amb els 219 registrats el dimecres. En total els contagiats ja sumen un total de 240.660. D'altra banda, en l'última setmana han necessitat hospitalització 166 persones, 124.227 en total, i també s'han produït 11 ingressos en vigilància intensiva, fent arribar la xifra total als 11.426.

Ball de dades i crítiques a la seva credibilitat

En els informes dels últims dies s'ha produït un ball de dades molt més visible que en altres ocasions que han fet que el Ministeri de Sanitat perdi credibilitat respecte de les xifres que està deixant la pandèmia a Espanya.

El mateix ministre, Salvador Illa, ha hagut d'acceptar en roda de premsa aquest dijous que hi ha moltes discrepàncies en les dades, però s'ha defensat que el ministeri només ofereix les dades que li arriben, «amb molt d'esforç», des de les comunitats autònomes

Illa ha atribuït els canvis dels últims dies al fet que la pandèmia està en un moment de control al país, i això permet revisitar les dades i comprovar que en el moment de màxima tensió i estrès, no hi haguessin dades duplicades o mal gestionades pels responsables: «És comú i normal que quan ha passat el pitjor, els responsables sanitaris vagin regularitzant les sèries històriques i depurant els casos per a comprovar que no hi ha duplicats», i que a mesura que es confirma que són morts per Covid-19, s'actualitzin aquestes sèries.


Comentaris

envia el comentari