Professionals del CAP Manso, amb equip de protecció individual (EPI), en el moment d'extreure una mostra de sang amb una punxada al dit a una participant a l'estudi de seroprevalença del coronavirus a nivell estatal. 30 d'abril del 2020.

Un metge espanyol, a la dona d'un mort de coronavirus: «El seu marit millora»

Carmen denuncia el terrible episodi que va viure

La crisi  de la pandèmia del coronavirus  ha deixat a milers de famílies desolades després de patir la pèrdua traumàtica d'éssers estimats. És el cas de Carmen, que va viure un terrible episodi en perdre al seu marit a finals de març en una situació de desconeixement i desinformació derivada de la pandèmia. José Padilla, de 60 anys, va ingressar el 8 de març a l'Hospital Clínic Virgen de las Nieves de Granada per a un trasplantament  de ronyó. L'endemà de l'operació, Carmen va poder veure el seu marit en una habitació de planta tot i que només va poder estar mitja hora amb ell a causa del protocol de la Covid-19.

L'home va ser entubat deu dies després del trasplantament

«El dia 19 em van trucar de l'hospital a les 13.30 hores del migdia per dir-me que el portaven a l'UCI perquè la seva situació havia empitjorat i semblava tenir coronavirus. A les 16.30 hores rebo una altra trucada en alerta que està molt greu, entubat i amb sedació», relata la dona al diari 'ABC'. Sis dies després, a les 11.30 hores del matí, l'hospital torna a trucar a Carme per comunicar-li que el seu marit havia mort. «Jo, en aquest moment, també estava ingressada en un altre hospital per coronavirus pel que, destrossada, li vaig dir al meu fill que anés ell a reconèixer el cos», assenyala la dona.

No obstant això, el personal de l'hospital va dir al fill de Carmen que no podia veure el seu pare a causa del protocol  establert pel coronavirus, tornant a casa sense haver reconegut el cadàver del seu pare. Si la mort d'un home en la soledat d'un hospital ja és de per si una mort traumàtica  per a la família, ho és encara més si succeeix l'insòlit episodi que va haver de viure Carme.

La inversemblant trucada de l'hospital

Dos dies després de la mort rep una nova trucada: «Senyora, el seu marit està reaccionant bé a la medicació». «Com? -va respondre-. Però si el meu marit ha mort!». En aquest precís moment van penjar la trucada i Carmen es va quedar en complet estat de xoc. No sabia amb certesa si el seu marit era viu o mort.

Com era d'esperar la trucada va ser un error  inexplicable i el seu marit sí que era mort. La dona finalment va rebre les cendres de la seva parella, tot i que després del succeït no pot estar segura de res. «Tinc les seves cendres, però a saber si són les seves. Jo ja dubto de tot». Avui dia, Carmen no té un informe en què s'expliqui la causa de la mort i continuen reclamant a l'hospital que li tornin les pertinences del seu marit.

«Només tinc el certificat de defunció on no ho especifiquen. He trucat i m'he presentat allà per sol·licitar-ho. M'han donat la meitat de les seves pertinences. Falten unes ulleres de sol, el seu rellotge i un dècim de loteria que el seu fill li va regalar pel dia del pare amb una bonica dedicatòria. Què han fet amb tot això?» es pregunta Carme.