Imatge d'una tempesta al damunt dels camps

Nous canvis molt importants el cap de setmana amb una treva prèvia: Temps a Catalunya del 5 al 7 de juny

Divendres serà un dia força radiant, més càlid i sense pluja. Dissabte reapareixen alguns xàfecs a l’espera que diumenge plogui a molts llocs amb nova refrescada

Les pluges de les últimes hores han caigut sense excepció arreu amb registres importants a punts de l’interior i del Prepirineu, patacs d’aigua, pedregades i una clara refrescada. No obstant, tot plegat serà història divendres, quan tornaran el sol i l’ambient més càlid al migdia sense precipitacions. 

No obstant, dissabte a la tarda ja tornaran els ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu i alguns punts interiors, a l’espera que diumenge s’estenguin per molts punts, arribant inclús a la costa, amb una nova baixada clara de les temperatures. Temps plenament primaveral més propi del maig que no pas del juny.

Divendres 5 de juny

De cara al divendres, ens llevarem amb molta més fresca arreu, caldrà agafar jerseis a tot el territori si hem de matinar, mentre que hi haurà algunes boires matinals i el vent de mestral bufarà amb ganes al sud. No obstant, el sol s’imposarà durant tot el dia amb ambient força radiant, cosa que farà pujar clarament les temperatures. No s’esperen pluges enlloc i, tot i algunes nuvolades de tarda al Pirineu i nord-est, no s’esperen xàfecs, sense descartar alguna gotellada molt aïllada. El mestral anirà marxant a partir de la tarda. 

Pel que fa a les temperatures, farà molta fresca de matinada i a primeres hores, amb entre 12º i 17º en general de mínima, però al Pirineu, Prepirineu i nord-est es mouran tan sols entre 5º i 10º. Tocarà abrigar-se si hem de matinar, però al migdia es recuperen clarament els termòmetres amb màximes d’entre 22º i 28º, més baixes al Pirineu i nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de juny del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 6 de juny

Dissabte ens llevarem amb una mica menys de fresca que divendres al matí i el sol dominarà arreu amb algunes boires matinals a l’interior. No obstant, a partir del migdia i durant la tarda les nuvolades creixeran amb més ganes i hi haurà nous ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu nord de les comarques interiors i zones del nord-est, puntualment també al prelitoral.

Localment, alguna tempesta pot ser intensa i anar acompanyada de calamarsa, però serien fenòmens aïllats i poc importants en conjunt. Les temperatures pugen una mica més al migdia, amb moltes màximes entre 23º i 28º, però a Ponent i l’Ebre es poden rondar els 30º.   

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de juny del 2020
Mapa de previsió per dissabte a la tarda | Catalunya Méteo

Diumenge 7 de juny

El temps es complica de valent diumenge  amb nuvolades i xàfecs que poden caure en qualsevol moment del dia i a qualsevol punt del territori. Els més importants cauran entre el migdia i la tarda al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, prelitoral i interior del nord-est, amb alguna tempesta localment forta i amb calamarsa o pedra. Les precipitacions també arribaran més febles i disperses a la costa.

Una situació de ruixats irregulars típics de primavera que anirem concretant i confirmant en properes actualitzacions. Les temperatures patirien una nova patacada amb màximes que, en molts casos, es quedaran per sota dels 25º, inclús dels 20º on hi plogui força.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de juny del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Temps boig primaveral sense calorades a la vista

De cara a la setmana vinent, els termòmetres quedaran tocats i no es veu per enlloc cap calorada. De fet, farà més aviat fresca per l’època amb moltes màximes entre 19º i 24º i, tot i petites pujades i baixades, sembla que fins a mitjans de mes seguirem amb aquesta dinàmica. Pel que fa als ruixats, es reduiran molt a principis de setmana, però entre dimecres i dijous es reactivarien a moltes comarques. Primavera 100% quan ja estem en un compte enrere per a l’arribada de l’estiu.