La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa

Salut reconeix un error i confirma 1.773 nous casos de Covid-19 amb proves PCR a Catalunya

En un primer moment, el departament assegurava que no s'havia detectat cap positiu

Catalunya ha declarat 1.773 nous casos confirmats per PCR en els darreres 24 hores, segons les dades actualitzades pel Departament de Salut, després que en un primer moment s'assegurés que no s'havia registrat cap cas confirmat amb PCR. El total de positius confirmats per PCR des de l'inici de la pandèmia és de 142.062 i s'eleva a 167.376 amb totes les proves (1.964 més que en el balanç d'aquest dijous). 

El risc de rebrot i la transmissió augmenta lleugerament

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.385 persones per coronavirus a Catalunya, 17 més que en el balanç de fa 24 hores. D'altra banda, el risc de rebrot puja tres punts i se situa en 159,82. Fa 24 hores era de 156,44. La velocitat de contagi puja lleugerament, de 0,91 a 0,92. Els ingressats als hospitals baixen en 14 persones i ara són 786, dels quals 157 estan a l'UCI, nou més que fa 24 hores.

Alba Vergés espera que l'acord amb els MIR arribi «pròximament»

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, té «molta confiança» en què s'arribi a un acord amb els MIR «pròximament». Tot i que no ha concretat, Vergés ha afirmat que li consta que «s'han anat millorant propostes per part de les parts negociadores» amb la mediació de Treball i espera que l'acord arribi «quan abans millor».

La titular de Salut ha fet aquestes declaracions des del Parc Sanitari Pere Virgili, on ha visitat les obres de construcció del nou edifici annex. Al mateix temps, el col·lectiu de residents s'ha concentrat a les portes de la conselleria de Salut en la que ja és la vuitena jornada de vaga per reclamar una formació adequada i millores salarials i laborals, sobretot pel que fa als descansos.

Per la seva banda, el president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat resoldre ja el conflicte amb els MIR amb un acord que contingui una clàusula de revisió al cap de sis mesos. A parer seu, és preferible un acord que no satisfaci les parts al 100% que no pas «el manteniment d'una situació incerta en un context delicat de manera indefinida».En aquest sentit, ha avisat que «pot acabar generant molta frustració i potencialment afectar l'assistència mèdica», ha indicat a través de Twitter. Padrós ha defensat escoltar «més que mai els MIR més enllà de les reivindicacions concretes i tenir empatia amb les seves preocupacions». En aquest sentit, ofereix el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya per ajudar a trobar la solució més idònia.