Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

El Govern de les Balears inicia els tràmits per desnonar la família de Fèlix Millet

Després de l'entrada en vigor de la Llei de costes, es veuen obligats a abandonar les seves residències de les Illes Balears

Fornells Balears Fèlix Millet desnonat
La família de Fèlix Millet serà desnonada davant la negativa de cedir les propietats | Twitter (@goib)

 

L'entitat 'Ports' de les Illes Balears ha aprovat tirar endavant els tràmits per a poder desnonar a la família de Fèlix Millet, expresident del Palau de la Música Catalana. El Govern balear vol recuperar les dues cases on la família estiueja,  les quals, a més, es veuen afectades per la nova Llei de costes que s'ha implementat a la població de Fornells. 

Tot i l'entrada en vigor de la Llei de costes, la família  s'ha negat a entregar les propietats. Tot i això, segons ha pogut confirmar el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons, els Millet optaran per la via judicial. 

11 famílies es veuen afectades per la mateixa situació

Un altre conegut que estaria entre les persones afectades per la Llei de costes seria Javier de la Rosa, conegut empresari. Tot i això, aquest sí hauria optat per fer entrega de les claus de les seves pertinences, en aquest cas, a Portocolom, Mallorca. 

Ara mateix, hi ha un total d'onze habitatges que es veuen afectats per la nova Llei de costes: set a Portocolom i quatre a Fornells. Segons Pons, si en aquest cas s'hi trobessin involucrades cases que resultessin ser l'únic habitatge d'una família, doncs el seu procediment de desnonament es veuria anul·lat. Tot i això, el conseller ha assegurat que, segons ells tenen constància, totes les construccions d'aquestes zones són segones residències. 

Portocolom Balears Fèlix Millet desnonat
Fins a 11 famílies es veuen afectades per l'entrada en vigor de la Llei de costes, però tot són casos de segones residències | Twitter (@portocolom_ib)

 

Les cases de Fornells tenen característiques molt diverses entre les diferents cases. En el cas de la família de Fèlix Millet, la  casa de 150 i 50 metres quadrats, es trobaria a primera línia de mar. Per altra banda, a la localitat de Portocolom, les cases són molt més grans,  fins a arribar, algunes, als 200 metres quadrats. 

Segons mana la Llei de costes,  tenien una concessió de 30 anys de les zones afectades, entre les quals s'hi trobaven les segones residències de Millet o de la Rosa. Ara, passats els 30 anys, comença el procés de desnonament dels immobles afectats. Quan aquest acabi, els habitatges i terrenys passaran a ser propietat de Ports de les Illes Balears, entitat la qual decidirà el futur d'aquests indrets.

També et pot interessar...