Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del moment en què la balena entrega l'iPhone del fons del mar

Una balena beluga retorna un iPhone del fons del mar a la seva propietària

Aquest sorprenent fet s’ha pogut veure a Noruega, on el simpàtic animal no només apropa el telèfon mòbil a la superfície, sinó que es deixa acariciar per la gent que presencia l’escena

Imatge del moment en què la balena entrega l'iPhone del fons del mar
Imatge del moment en què la balena entrega l'iPhone del fons del mar | @averagejosh

 

La natura és un niu de sorpreses i, malgrat que la gran part dels animals en llibertat poden mostrar-se agressius o porucs davant de la presència dels humans per marcar territori o garantir la seva seguretat, sempre hi ha algunes espècies que es mostren especialment dòcils. Aquest és el cas que es va poder veure el passat 5 de maig al port de Hammerfest, a Noruega, on una balena beluga va recollir un iPhone que havia caigut al fons del mar per accident i el va retornar a la seva propietària. 

Aquest extraordinari esdeveniment s’ha tornat viral, ja que no es recorda una escena similar abans. En les imatges, es pot veure com, després que a una persona se li caigués el seu telèfon mòbil al mar, de cop un exemplar de balena beluga apareix del fons del mar amb l’aparell a la boca. 

L’animal va rescatar l’iPhone i el va apropar fins a la seva propietària, que formava part d’un grup de joves. Però no només va passar això, sinó que, un cop entregat el mòbil, la simpàtica balena es va deixar acariciar per les persones i, posteriorment, va acabar tornant al fons del mar. Aquestes són les increïbles imatges que s'han fet virals:

Les balenes belugues, uns cetacis molt amigables

Es dona el cas que les balenes belugues són molt dòcils i força amigables. Aquesta espècie de cetaci habita a la regió àrtica i subàrtica, com ara aquesta zona de noruega, i destaquen pel seu color blanc, la seva mida relativament petita en comparació amb altres balenes però sobretot per la seva simpatia.

De fet, es mostren molt dòcils i no es deixen impressionar per la presència humana. En aquest sentit, mostren molta curiositat davant de la presència de persones, ja que sovint neden fins apropar-se als vaixells o, com és aquest cas, no tenen cap mena de por a deixar-se veure i acariciar per humans.