Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.

Un banc avança el pagament de la pensió al gener: la data i quant cobraràs

Aquest és el moment en què els clients d'aquest banc cobraran la pensió

L'arribada del 2023 ha comportat una infinitat de bones notícies. En concret, per als pensionistes i els jubilats. A partir d'aquest mes arriba la pujada de les pensions, aprovada pel govern d'Espanya el 2022.

Tot i que s'ha parlat molt sobre aquest tema, també està a la ment dels pensionistes una altra qüestió important: la data en què cobraran la pensió. Això pot variar depenent del banc, però per tranquil·litzar els clients hi ha hagut una entitat bancària que ja s'ha manifestat. D'aquesta manera, ha decidit compartir tota la informació relativa al cobrament de les pensions i anuncia que avançarà els pagaments, encara que ja no és obligatori fer-ho.

Aquest és el banc que avança el pagament de la pensió

L'entitat bancària que ha decidit avançar el pagament de les pensions aquest mes de gener és CaixaBank. D'aquesta manera, el banc pretén aportar un extra de tranquil·litat als clients. A més, també informa sobre la seva pujada.

Des de CaixaBank han volgut remarcar que ja no hi ha cap obligació d'avançar el pagament de les pensions. Aquesta mesura va quedar extinta el mes de maig de l'any passat, però ells han volgut continuar fent-ho perquè els seus clients hi estiguin contents.

Aquest avançament de la pensió, així com la pujada de les pensions, tindrà altres beneficiaris. Aquests són, per exemple, aquells que estiguin cobrant una pensió no contributiva. A més, al gener també rebran l'alegria els pensionistes de l'Imserso.

La raó principal és que l'encarregada d'autoritzar que es faci el pagament a CaixaBank és la Tresoreria General de la Seguretat Social. Això també passa amb altres entitats col·laboradores.

Foto del logo de CaixaBank.
CaixaBank ha decidit avançar el pagament de les pensions. | Europa Press

Aquest és el dia que CaixaBank avança la pensió

Tal com recorden des de la Seguretat Social, la normativa legal obliga els pensionistes a cobrar la quantia de pensió que els correspongui a mes vençut, tal com recorden des de la Seguretat Social: és a dir, a partir del primer dia del mes següent.

Tot i això, l'organisme sap perfectament que moltes d'aquestes pensions tenen baixes quantitats. Aquest és el motiu pel qual se solen donar abans, al voltant del dia 25 de cada mes, per funcionar com una ajuda per a aquells que no poden arribar, moltes vegades, a final de mes.

Per tant, aquest gener se'n permetrà el cobrament a partir de dimecres 25. Tanmateix, des de CaixaBank han volgut ser clars i han avisat que mantindran el comportament dels últims mesos i es continuaran avançant al pagament de les pensions. Per això, els clients de l'entitat bancària podrien cobrar dimarts 24 de gener. A més a més, la data fins i tot podria avançar-se al dilluns 23. De moment, caldrà esperar que arribi el dia per comprovar el dia exacte.

Arriba la bona notícia: la pujada de les pensions

Una altra de les bones notícies que porta el 2023 és la pujada de les pensions. En aquest sentit, des de CaixaBank també han volgut recordar que aquest mes es cobrarà la pensió amb la pujada del 8,5 % aprovada en els darrers Pressupostos Generals de l'Estat per a aquest any.

En altres paraules, els clients de l'entitat bancària veuran com s'avança el pagament de la pensió i com tindrà un import més gran que el mes passat. Des de la Seguretat Social, per part seva, s'ha anunciat que es permetrà cobrar l'increment a partir del 25 de gener de 2023. Això sí, d'acord amb les darreres informacions de l'entitat, els clients de CaixaBank ho podrien fer abans.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp