Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una cartera amb bitllets d'euro en un caixer i tres cercles amb els logos de BBVA, Banc Sabadell i Banco Santander

El banc que desbanca al BBVA, Sabadell i Santander: l'oferta als que tinguin estalvis

Aquesta entitat ofereix una rendibilitat de fins al 4,06% TAE

Les persones que tenen alguns estalvis solen buscar un banc que els ofereixi unes remuneracions més grans. Però després de molt rastrejar ja hauran pogut comprovar que el BBVA, el Sabadell i el Banc Santander no disposen d'ofertes atractives. Per tant, la solució implicarà recórrer a entitats més petites.

I respecte a això, n'hi ha una que sembla disposada a revolucionar el mercat amb la proposta tan avantatjosa que posen sobre la taula. En concret, presenta una rendibilitat de fins al 4,06% TAE per a quantitats dipositades entre 6 i 15 mesos, publica El Confidencial.

El banc en qüestió és Banca Farmafactoring (BFF), una firma italiana que ha aconseguit millorar les seves condicions després dels recents increments dels tipus per part del Banc Central Europeu.

Per a molts pot resultar una companyia pràcticament desconeguda, cosa que els portaria fins a cert punt a desconfiar. Però no hi hauria cap problema en aquest sentit. Principalment perquè es troba adherida al Fons de Garantia de Dipòsits Italià.

Una parella de fons amb fent compres per internet, amb una targeta a la mà i una imatge d'unes mans amb una cartera amb diners
Un banc italià ofereix una rendibilitat superior al 4% | Pexels

Aquesta promoció del 'Dipòsit Facto' ja està activa des del 28 d'agost passat. Val a dir que ofereixen altres solucions a tenir en compte adaptant-se als terminis de permanència. Per a dipòsits entre sis i sis mesos, l'interès serà del 3,29%.

Arribarà al 3,803% TAE quan l'aportació es mantingui entre 15 i 24 mesos. De fet, és especialment complicat trobar un producte que ens aporti aquest rendiment. I és que el 4% que aporta Banca Farmafactoring s'aproxima força als tipus d'interès que té el Banc Central Europeu.

Des de l'entitat italiana assenyalen que aquestes variacions en les condicions no afectaran els productes que ja tinguessin contractats els seus clients. Així, conservaran les condicions segons el que fixa el contracte i aquesta situació es mantindrà fins que conclogui el termini de venciment.

Els requisits per beneficiar-se d'aquest producte

La contractació d'aquest dipòsit no exigirà el compliment de grans exigències. Bàsicament caldrà dipositar-ne una quantitat, que pot oscil·lar entre els 5.000 euros i els 3 milions d'euros.

Les rendibilitats s'abonaran de manera trimestral durant un període mínim de tres mesos i màxim de cinc anys. Aquest producte financer, com expliquen, no permet cancel·lacions o reintegraments abans del seu període de venciment.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els grans bancs ofereixen fora allò que neguen a Espanya

A simple vista podria semblar que els bancs espanyols duen a terme una política d'austeritat gairebé oferint una rendibilitat als seus clients. Però una informació a The Objective revela que en altres països sí que paguen uns interessos molts més elevats que a Espanya pels seus dipòsits.

Muntatge d'una noia traient bitllets d'un caixer automàtic al costat d'una imatge de bitllets
A la banca espanyola li costa molt remunerar els dipòsits als seus clients | Ptnimages

Tot i les pressions del Govern i dels usuaris, no semblen disposats a millorar les condicions dels seus productes. Tot i això, en altres parts d'Europa la remuneració que ofereixen arriba fins al 3%.

És el cas, per exemple, del Santander. A través de la seva filial Suresse Direkt, que funciona de manera en línia a Alemanya, facilita fins a un 3,25% per un dipòsit a dotze mesos. En una situació similar es troba el BBVA a Itàlia, que intenta reclutar nous clients amb un atractiu 3% d'interès.

Però aquesta situació no s'estén al nostre país, on amb prou feines es valoren els estalvis dels clients. Només semblen mostrar-se generosos amb certs usuaris, com poden ser els que tinguin elevats patrimonis o empreses.

Els majors avantatges els tenim disponibles a la banca en línia. És el cas, entre d'altres, d'Openbank, pertanyent al grup Santander. I és que aquest disposa d'un dipòsit a sis mesos pel qual remunera fins a un 3% a canvi de la domiciliació de la nòmina.

Al nostre país, el sector financer desemborsa de mitjana un 2,2% davant el 2,65% de la resta del continent. Però hi ha casos més vistosos com el de França, on escalen fins al 3,5%.