Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bizum

El Banc d'Espanya llança una advertència a totes les persones que utilitzen Bizum

Si fas servir Bizum, hauries de conèixer el nou canvi comunicat pel Banc d'Espanya

Avui dia és complicat no haver sentit a parlar sobre Bizum. Serveix tant per recol·lectar diners com per repartir despeses entre un grup d'amics. És desenganyem-nos: l'eina que tots necessitavem (i no ho sabíem). 

Bizum és una aplicació per al mòbil amb què pots rebre i enviar diners de forma instantània. S'ha fet molt popular, bàsicament, perquè facilita la vida de moltes persones i els ajuda a no haver de dur diners en efectiu sempre.

El seu ús és cada vegada més recurrent, ja que es calcula una mitjana de 22 Bizum's per segon. Així que poca broma. Tenint en compte aquestes xifres, és important que tots els usuaris coneguin l'advertència llançada pel Banc d'Espanya, ja que afecta directament l'ús habitual de l'aplicació.

El límit de Bizum: molt pocs el coneixen

Des de fa un temps, Bizum té establert un límit respecte al nombre d'operacions rebudes. Mentre el número límit anterior era 150, ara els usuaris particulars només disposen de 60 operacions al mes. Si fem una mitjana, abans podíem rebre uns cinc enviaments al dia, en canvi, ara només en podrem rebre dos.

Imatge de l'aplicació Bizum a un telèfon
En cas d'haver excedit el nombre límit, hauràs d'esperar el mes vinent | CatalunyaDiari

Tal com ha assenyalat el Banc d'Espanya, l'aplicació està configurada per alertar l'usuari en cas que hagi excedit el número límit. Aquesta alerta es reflecteix en un missatge a través de l'aplicació, on s'indica que l'operació no és viable. Però, per consolar els usuaris, cal assenyalar que els seus fons del compte no variaran.

Aquesta operació es quedarà bloquejada fins al mes següent, per tant rebràs la xifra corresponent un cop s'iniciï el nou mes. De totes maneres, encara que hi hagi unes directrius generals, els bancs tenen via lliure per reduir encara més el nombre d'operacions. Per tant, el més recomanable és consultar la política del teu banc, en concret.

Així mateix, des de l'entitat bancària han volgut ressaltar que cada compte ha d'anar associat a un número de telèfon, el qual només pot estar afiliat a un. Per tant, el vostre número de telèfon només podrà ser utilitzat per a un únic compte. A més, rebre o enviar diners només és possible entre comptes domiciliats a un banc d'Espanya.

També, cal destacar que aquest límit d'operacions no és el mateix que per a aquells que representin una empresa o un negoci. Si l'aplicació té constància que us heu registrat com a tal, podreu continuar fent el mateix nombre d'operacions que anteriorment.

És possible conèixer l'import límit de transferències?

Des de Bizum també han assenyalat amb quin tipus de restriccions compta l'import d'una transferència. Des d'ara, l'import mínim per operació són 50 cèntims, mentre que el màxim s'estableix a 1.000 euros. A més a més, cada client no podrà rebre més de 2.000 euros al dia, encara que no podrà superar els 5.000 euros mensuals.

El motiu que justifica aquest nou canvi

Aquest nou límit té una justificació que ho avala. En implementar aquest límit, Bizum intenta conservar la seguretat dels seus clients i frenar l'economia submergida. És a dir, són aquells tipus d'activitats econòmiques que no són declarades a l'Estat. Alhora, l'economia submergida està formada per l'economia irregular i l'economia il·legal, pel qual és molt lògic que l'aplicació estigui intentant aturar la seva proliferació.

D'altra banda, aquesta decisió pretén parar els peus al frau, tots aquells enganys econòmics en què un surt beneficiós. Una cosa que no és casual, ja que cada cop són més els usuaris afiliats a aquesta aplicació i el risc podria augmentar exponencialment.